Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Με ντέρμπι αρχίζει η Μπουντεσλίγκα...

Η Μπουντεσλίγκα ανοίγει την αυλαία της σήμερα, με το παιχνίδι ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου και τους "Λύκους" της Βόλσφμπουργκ. Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά...

Για ακόμη μία χρονιά, το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι η ομάδα του Μονάχου. Η αρμάδα του Λουίς Φαν Χάαλ πήρε με σχετική ευκολία τον περσινό τίτλο και φέτος θέλει να επαναλάβει το συγκεκριμένο επίτευγμα. Μεταγραφές δεν υπήρξαν και το μόνο αξιοσημείωτο από το θέμα των αποκτήσεων είναι η επιστροφή του Τόνι Κρόος, ο οποίος έβγαλε μάτια ως δανεικός στη Λεβερκούζεν.

Αντίθετα, αποχώρησαν οι Ρένσινγκ, Νίντνερμαϊερ, Λελ, Γκέρλιτς και Λούκα Τόνι. Στο ματς της πρεμιέρας, ο Ολλανδός τεχνικός δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ρόμπεν και Όλιτς αλλά ήδη έχουν βρεθεί οι αντικαταστάτες τους.

Από την πλευρά τους, οι "Λύκοι" συνέχισαν το αλόγιστο σκόρπισμα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Αρχικά, έδωσαν 12 εκατομμύρια ευρώ στη Παλέρμο για τον Σίμον Κιάερ, ενώ δαπάνησε και επτά εκατομμύρια για να πάρει από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ τον Μάριο Μάντζουκιτς. Ακόμη, έδωσε δύο εκατομμύρια ευρώ στη Χέρτα για τον Άρνε Φρίντριχ και 1,6 εκατ. ευρώ για τον Νασίμ Μπεν Χαλίφα της Γκρασχόπερς.

Στις αποχωρήσεις, αξιοσημείωτη ήταν η φυγή του Ομπαφέμι Μάρτινς για την παγωμένη Ρωσία, αφού η Ρούμπιν Καζάν δαπάνησε εννέα εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Τζέκο και Γκραφίτε παρέμειναν στην ομάδα και για ακόμη ένα χρόνο αναμένεται να συνθέσουν ένα φλογερό επιθετικό δίδυμο.

Αυτά τα ολίγα για την πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου