Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Όταν σε βλέπουν σαν σκαλοπάτι, αυτά παθαίνεις...

Όταν σε ένα τέτοιο ματς πηγαίνεις για την ισοπαλία και με το σκεπτικό να φυλάξεις τα νώτα σου, τότε και θα χάσεις και θα γελάει ο κόσμος με την απόδοση σου...


Σε ακόμη ένα ντέρμπι ο Ολυμπιακός ήταν μία από τα ίδια. Αδιάφορος, βαρετός, προβλέψιμος και λίγος. Ναι οι ίδιοι παίκτες που έλιωναν την Ατλέτικο στο Φάληρο γίνονταν γατάκια στη Λεωφόρο και έχαναν με κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟ. Όχι δεν έγιναν ξαφνικά κακοί παίκτες, ούτε ξέχασαν την μπάλα που ήξεραν. Απλά δε καίγονται ρε παιδί μου. Ποιος θα τους δει στην Ελλάδα;

Θα παίξουν στην Ευρώπη που είναι και η βιτρίνα. Ο κατώτερος ΠΑΟ μας ξεφτίλισε. Ποιοτικά δεν είναι σε καμία περίπτωση καλύτερος αλλά αυτό είναι μόνο στα χαρτιά. Μπορεί να έχουν γεμίσει πιτσιρικάδες αλλά προσωπικά το νιώθω ιδανικότερο από το ερυθρόλευκο δημιούργημα.

Οι παίκτες μας είχαν ιδέα από το τι εστί Λεωφόρος; Δε νομίζω. Κοιτούσαν την εξέδρα και είχαν πανικοβληθεί. Ρε πλάκα κάνετε; Ο Γεωργάτος στη θέση σας θα γελούσε με αυτή την ατμόσφαιρα. 
Ο Ανατολάκης θα νόμιζε πως παίζει σε εκκλησία και ο Στολτίδης θα σήκωνε στον αέρα όποιον πήγαινε να περάσει το κέντρο.

Αντί για αυτούς λοιπόν, έχουμε κάποιους άλλους οι οποίοι παίζουν καθαρά επαγγελματικά. Κερδίζουν τα εύκολα ματσάκια, σκίζονται στην Ευρώπη και στα ντέρμπι δε βάζουν το πόδι τους στη φωτιά. Δε κρίνω ακόμη τον Περέιρα ως κόουτς αλλά σίγουρα δεν είχε εξηγήσει στους παίκτες του τι εστί Παναθηναϊκός και Λεωφόρος. Όπως δεν το έκανε και με την ΑΕΚ και με τον ΠΑΟΚ. 

Κανείς στην ομάδα δεν έχει εξηγήσει στους παίκτες τι σημαίνουν αυτοί οι αντίπαλοι για τον κόσμο. Ας παίξουν σαν σκυλιά και ας χάσουν. Δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη. Όταν όμως ο πιο μάγκας στην αποστολή είναι ο πρόεδρος σου, τότε δε πας πουθενά. Ο Μαρινάκης χτες ήταν ο μόνος που δε ψάρωσε από την ατμόσφαιρα. Όλοι οι άλλοι τα έπαιξαν. 

Δυστυχώς, η ομάδα γέμισε με μισθοφόρους με την κακή έννοια. Το ποδόσφαιρο τρέχει και δεν υπάρχει καιρός για συναισθηματισμούς, όμως δεν αντέχεται αυτό το σκηνικό. Άπαντες παίζουν για το επόμενο τους βήμα, σε βλέπουν σαν ένα καλό σκαλοπάτι και παίζουν όποτε θεωρούν πως τους βλέπει κάποιος.

Όχι φίλε μου που παίζεις στο Ολυμπιακό. Δεν στα είπανε σωστά. Πληρώνεσαι αδρά για να παίζεις το ίδιο με την Κάτω Μαγούλα και το ίδιο με την Μπαρτσελόνα. Δε σου είπε κανείς πως αν χάσεις δε θα πληρωθείς αλλά δεν έμεινες και απλήρωτος ούτε δευτερόλεπτο. Κάνε λοιπόν τη δουλειά σου σωστά και ο κόσμος θα σε στηρίξει όπως τόσα και τόσα χρόνια. Η εξέδρα έχει γυρίσει την πλάτη της λόγω της αδιαφορίας και όχι των ηττών ή των κακών εμφανίσεων. Παίξτε σαν Ολυμπιακός και ο κόσμος θα είναι εκεί όπως ήταν πάντα.

Υ.Γ Ίσως τελικά να διαλέξαμε λάθος πλάνο με τους νεαρούς ξένους. Στην Ελλάδα τα παιδιά μεγαλώνουν με αυτές τις εικόνες, οπότε θα έχουν μεγαλύτερο κίνητρο και πάθος.

Βασίλης Κούμπουλας

5 σχόλια:

  1. Δεν εχουμε να πουμε πολλα για το παιχνιδι. Δυστυχως χρονια τωρα κανεις δεν εχει πει στους παικτες τι θα πουν ματς με βαζελο, αεκ, παοκ. Οσο λοιπον επικρατει αυτη η χαλαροτητα τοτε αυτα θα εχουμε.

    Τιτικες ηταν χθες με ολη τη σημασια της λεξης και πραγματι σε σχεση με αλλα παλιοτερα η λεωφορος χθες ηταν περιπατο στο παρκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Kanthare συμφωνώ κι επαυξάνω. Από τους 14 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Αναστασίου πιτσιρικάδες ήταν μόνο οι 3-4...

      Διαγραφή
  3. Ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό, στην Ελλάδα τουλάχιστον, αλλά οι Πορτογάλοι προπονητές είναι (κατά κανόνα) "σφιχτοί". Της λογικής "πρώτα να διατηρήσουμε το μηδέν πίσω κι μπροστά ότι προκύψει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν κυριολεκτώ στο θέμα των πιτσιρικάδων. Απλά είχαν καλύτερη νοοτροπία, μπήκαν να μας κερδίσουν και το έκαναν. Δηλαδή καλύτερα να είχαμε τον χ Λαγό παρά τον Κασάμι. Δεν το λέω σαν προσόντα αλλά σαν γενικό σύνολο διάθεσης, όρεξης κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή