Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Σύμβολο της αντεπίθεσης ο Ντιόπ!

Ο Σενεγαλέζος μέσος ήρθε από την Αγγλία μετά από ένα άκρως κουραστικό σήριαλ αλλά όπως όλα δείχνουν θα αναγεννήσει την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Είναι κοινό μυστικό πως η ΑΕΚ πονούσε σε δύο κυρίως θέσεις. Η μεγαλύτερη πληγή άκουγε σε αυτή του αμυντικού χαφ, ενώ σαν δεύτερο πρόβλημα υπήρχε αυτή του παρτενέρ του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς αφού ο Γιάχιτς μόνο σιγουριά δεν σε έκανε να αισθανθείς.

Στο δεύτερο θέμα η λύση βρέθηκε εκ των έσω αφού ο Κώστας Μανωλάς φαντάζει ικανός να σηκώσει το βάρος της φανέλας των "κιτρινόμαυρων" και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί να τρίβει τα χέρια του για τον λαγό που έβγαλε από το καπέλο του.

Η άλλη θέση ήταν αυτή του αμυντικού χαφ, όπου Καφές, Γιάχιτς, Γκέντσογλου και Μάκος, κάθε άλλο παρά ικανοποιητικές λύσεις ήταν. Ο Ντιόπ ήρθε να δώσει δύναμη, πάθος και σκληράδα στην σοφτ κεντρική γραμμή του Δικέφαλου. Με το ύψος του θα μπορεί να κερδίζει την πρώτη μπάλα, ενώ στις μονομαχίες η σωματοδομή του δεν αφήνει περιθώρια σε πολλούς μέσους της Σούπερ Λιγκ.

Πλέον, μένει να δούμε αν θα δέσει το σύνολο ο Μπάγεβιτς και η ΑΕΚ καταφέρει να ξανακάνει χαρούμενο τον κόσμο της. Άλλωστε ο Ντιόπ από μόνος του είναι ελπίδα για τον "κιτρινόμαυρο" κόσμο αφού τον τελευταίο καιρό οι μεταγραφές φάνταζαν μακρινό όνειρο, το οποίο για να πραγματοποιηθεί θα έπρεπε να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.

Ριέρα... στα κόκκινα!


Οι διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τη Λίβερπουλ για τον Άλμπερτ Ριέρα φαίνεται πως θα έχουν αίσιο τέλος και ο Ισπανός θα αποτελέσει την μεταγραφική βόμβα του καλοκαιριού για την ομάδα του Πειραιά.

Ο πρώην άσος της Εσπανιόλ μπορεί να δώσει στην ομάδα του Λιμανιού, όλα όσα της στέρησε η αποχώρηση του Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο αρχηγός των Πειραιωτών έφυγε και λες... και καταράστηκε να μην βρεθεί άξιος αντικαταστάτης για την αριστερή πτέρυγα. Ο Λέτο πέρασε και δεν ακούμπησε, ο Ζαϊρί ξέραμε από την αρχή πως δεν ήταν αριστερό χαφ, ενώ και η προσθήκη του Επστάιν δεν γέμιζε αισιοδοξία τους φίλους των "ερυθρολεύκων".

Πλέον, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός πρόσφερε 4 εκατομμύρια στη Λίβερπουλ, συν ένα εκατομμύριο από μπόνους και όπως όλα δείχνουν ο Ισπανός παικταράς θα έρθει στον Πειραιά. Γρήγορος, διεισδυτικός, με πολύ φαντασία και έφεση στο σκοράρισμα, ο Ριέρα μπορεί να γίνει ένας νέος Τζόρτζεβιτς. Μπορεί να δώσει αυτό που έλειπε στον περσινό Ολυμπιακό και ο Βαγγέλης Μαρινάκης το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Τώρα, απομένουν τα τυπικά και δύσκολα θα χαλάσει το σούπερ ντιλ. Αν όλα πάνε καλά, τότε οι φίλοι των Πειραιωτών θα έχουν την ευκαιρία να δουν ξανά κάποιον παικταρά να οργώνει την αριστερή πλευρά του γηπέδου.

Κούρασε αφάνταστα το θέμα του στόπερ!


Εν μέσω διοικητικών εμφυλίων, ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να μην βρίσκει έναν στόπερ για να κλείσει την μονίμως ανοικτή πληγή της άμυνας.

Η μόνιμη αχίλλειος πτέρνα των "πρασίνων" δε λέει να γιατρευτεί αφού οι πολυμετοχικές... πιστολιές εξακολουθούν να ταράσσουν την ηρεμία στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Το κενό στη συγκεκριμένη θέση πληγώνει την ομάδα του Νίκου Νιόπλια τα τελευταία χρόνια και τα ονόματα που παρελαύνουν, χάνονται στη διαδρομή.

Ο Γκαλάς συνεχίζει τα παζάρια, αφού ξέρει πως μπορεί να βρει κάτι καλύτερο και για την ώρα παγώνει τους "πράσινους", οι οποίοι δίνουν πραγματικά τα ρέστα τους. Κρις, Μπεν Χαϊμ και λοιποί βρίσκονται στο περίμενε, με τον Γάλλο αμυντικό να είναι πρώτος στη λίστα για αρκετό καιρό.

Το θέμα είναι μέχρι πότε θα μπορεί ο Παναθηναϊκός να ψάχνει για στόπερ... Ο Νιόπλιας ζήτησε άμεσα αμυντικό αλλά είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί άμεσα η υπόθεση αφού και οι δύο πλευρές καθυστερούν χαρακτηριστικά να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους.

Πάει... επιτέλους ο Καστίγιο!


Για να μην παρεξηγηθώ από τον τίτλο, είμαι ένας από αυτούς που γουστάρουν την τρέλα και την ποδοσφαιρική αλητεία του Νέρι. Παρόλα αυτά, το θέμα της απόκτησης του από τον Ολυμπιακό, κούρασε αφάνταστα τους πάντες.

Κάθε καλοκαίρι και κάθε χειμώνα, ο Νέρι ήθελε να έρθει, ο Ολυμπιακός επιθυμούσε και αυτός να συνεργαστούν και πάλι οι δύο πλευρές αλλά συνεχώς κάτι σκάλωνε. Οι Ουκρανοί δαπάνησαν ένα καράβι χρήματα για να τον πάρουν από τον Πειραιά και ο "Νιντέντο" δεν κατάφερε να προσφέρει ούτε λίγο στην Σαχτάρ, με αποτέλεσμα να ψάχνει από εδώ και από εκεί λεπτά συμμετοχής.

Λεπτά δεν έβρισκε ούτε ως δανεικός και διαρκώς ήθελε να γυρίσει στο Λιμάνι, όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και έδειξε τα μεγάλα στοιχεία του ταλέντου του. Για την ώρα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στους Σικάγο. Ο δρόμος μπορεί και να τον φέρει και πάλι στο δρόμο των Πειραιωτών μετά από μερικά χρόνια και κανείς δε ξέρει τι μπορεί να γίνει. Ο ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς του "Νιντεντό" λείπει από τον Ολυμπιακό, άσχετα από τη θέση που αγωνίζεται.

Ο Ολυμπιακός του Αύριο!


Μεγάλες στιγμές θα ζήσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού από τη νέα περίοδο αφού πλέον η ομάδα του Πειραιά αλλάζει προς το καλύτερο και οι στόχοι μοιάζουν κάτι παραπάνω από εφικτοί.

Κάτω από τα δοκάρια θα στέκεται ως κέρβερος ο Αντώνης Νικοπολίδης, ενώ σαν μπακ απ υπάρχουν οι Πάρντο και Μέγιερι. Στην άμυνα τα πράγματα είναι λίγο πολύ πιο απλά και συγκροτημένα αφού εκεί δεν θα υπάρχουν τρομακτικές αλλαγές. Οι Πάντος, Ντομί, Λεονάρντο, Κ.Παπαδόπουλος κούνησαν μαντήλι και στη θέση ήρθαν οι Μοντέστο και Χολέμπας. Ο Κορσικανός αμυντικός θα αποτελεί την κάλυψη των Α. Παπαδόπουλου και Μέλμπεργκ, ενώ ο Ελληνογερμανός αμυντικός θα είναι αναπληρωματικός του Ραούλ Μπράβο.

Στα χαφ, όπου και πονούσε ο Ολυμπιακός, η νέα χρονιά αποπνέει σιγουριά. Ο Ντουντού δείχνει ακλόνητο φαβορί για την ενδεκάδα, ενώ ο παρτενέρ του θα έχει όλα τα φόντα για να κάνει τη βρώμικη δουλειά που απαιτεί η θέση του κόφτη. Δεξιά θα παίξει ο Ρόμενταλ, ενώ αριστερά άπαντες ελπίζουν στο να τελειώσει θετική η υπόθεση του Ριέρα. Ως λύση από τον πάγκο είναι και ο Επστάιν, ενώ δεκάρι εκτός από τον Όσκαρ θα είναι και ο Ιμπαγάσα, ο οποίος προορίζεται για βασικός, και ο Μιραλάς.

Στη κορυφή τα πράγματα είναι... στάσιμα. Τα πρόσωπα δεν αλλάζουν αλλά οι θέσεις των βασικών έχουν πλέον αλλάξει. Ο Μήτρογλου... έφαγε λίγο παραπάνω και ο Ντιόγκο, ο οποίος ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα του έκλεψε τη θέση και δύσκολα θα την χάσει. Πάντα πολύτιμος και ο Ντάρμπισιρ που το μυρίζει έντονα το γκολ.