Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Επιτέλους... σκέφτηκαν σωστά!


Ο Νίκος Αραμπατζής θα μείνει και την επόμενη περίοδο στην Τούμπα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πλευρά του Δικεφάλου.

Ο Έλληνας ακραίος μπακ είχε βρεθεί στην πόρτα της εξόδου, ενώ όλο το καλοκαίρι βολιδοσκοπήθηκε από αρκετές ελληνικές ομάδες, όπως ο Ηρακλής και ο Πανσερραϊκός. Πλέον, στον ΠΑΟΚ σκέφτονται την παραμονή του νεαρού αμυντικού στην ομάδα αφού στη συγκεκριμένη λύση δεν υπάρχουν και πολύ καλύτερες επιλογές.

Η μεταγραφή του Μπουσαϊντί κάθε άλλο παρά χρήσιμη μπορεί να θεωρηθεί αφού η απόδοση του πρώην παίκτη της Σάλτσμπουργκ στο ματς με τον Άγιαξ μπορεί να χαρακτηριστεί άκρως απογοητευτική. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, ο Παύλος Δερμιτζάκης ζήτησε από τη διοίκηση να μην προχωρήσει η απομάκρυνση του ποδοσφαιριστή κάτι που έγινε δεκτό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να συνεργάζονται.

Τρεις οι... λόγοι διαφωνίας!


Αφού λύθηκε το πρόβλημα με τον στόπερ, στην Παιανία είπαν να ανοίξουν νέο θέμα για διαφωνίες, αυτή τη φορά για τη θέση του παρτενέρ του Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο μεν Νίκος Νιόπλιας θεωρεί ιδανική περίπτωση τον Ιβάν Κλάσνιτς αλλά και τον Ιλάν, ενώ από την άλλη ο Τζίγκερ θέλει τον Πάντελιτς. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά τα πράγματα. Ο Ιλάν αγωνίστηκε στην Γουέστ Χαμ την προηγούμενη χρονιά και φέτος το καλοκαίρι είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του αλλού, ενώ οι απολαβές του δεν ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Ο έτερος πόθος του τεχνικού του Παναθηναϊκού ακούει στο όνομα του Ιβάν Κλάσνιτς, ο οποίος την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μπόλτον από τη Νάντ και σε 27 συμμετοχές βρήκε δίχτυα 8 φορές. Η περίπτωση του είναι τσουχτερή αφού το συμβόλαιο του κοστίζει 1,6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο αλλά το καλό στο όλο ντιλ είναι πως ο παίκτης θα μείνει ελεύθερος από τους Γάλλους εξαιτίας του υποβιβασμού της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία.

Τέλος, ο στόχος του Τζίγκερ είναι ο Μίρκο Πάντελιτς, ο οποίος ακούγεται και για τον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιο του είναι τσουχτερό, ενώ ο ίδιος ο παίκτης δε φαίνεται πως σκέφτεται τους "πράσινους" για την ώρα αφού οι Πειραιώτες δείχνουν πιο ζεστοί στο θέμα της απόκτησης του.

Ο άρχοντας των μεταγραφών!


Το άσκοπο σκόρπισμα χρημάτων συνεχίζεται από την διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία δίνει ένα σκασμό λεφτά για να πάρει στην Αγγλία τον Μάριο Μπαλοτέλι.

Αναμφισβήτητα ο "Σούπερ Μάριο" είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ιταλίας και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να δείξει τι αξίζει. Μια ομάδα όμως που παλεύει να σπάσει την τετράδα των Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ δεν πρέπει να δίνει τόσα χρήματα για επενδύσεις.

Χρειάζεται παίκτες φτιαγμένους και αφού έχει τα χρήματα, μπορεί να πάρει ποδοσφαιριστές παγκοσμίου κλάσης, οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν το στάτους της ομάδας. Αυτό δε φαίνεται να το καταλαβαίνουν στη Σίτι και πλέον είναι έτοιμοι να δώσουν στον Μοράτι, ο οποίος έχει ένα τρόπο να πουλάει... κάρβουνα για χρυσό, τον ουρανό με τα άστρα.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση των Άγγλων φτάνει τα 26 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του Ρομπίνιο, ο οποίος δίνεται ως δανεικός στην ομάδα του Μιλάνου για τον επόμενο χρόνο. Αν πετύχει και αυτό το ντιλ για τον Ιταλό επιχειρηματία, τότε ο άνθρωπος θα είναι ο μάστερ των μεταγραφών...

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Δύο τα ανοιχτά μέτωπα!


Για το χτεσινό ματς δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να πεις αφού είναι εμφανές πως η ομάδα του Ολυμπιακού χρειάζεται δύο πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές σε δύο θέσεις.

Η πρώτη είναι η επίθεση, όπου ο Μήτρογλου είναι ντεφορμέ, ο Ντάρμπισιρ δεν στηρίζεται από τον Λίνεν, ενώ είναι φανερό πως ο Ντιόγο δεν είναι παίκτης-περιοχής. Η διοίκηση έχει αποφασίσει να αποκτήσει έναν επιθετικό φουνταριστό, ο οποίος θα έχει το εύκολο γκολ και δε θα βλέπει το τέρμα με κιάλια.

Η δεύτερη όμως είναι αυτή που έχει το περισσότερο... ψωμί. Για τη θέση του κόφτη τα ονόματα είναι δύο και στα δύο εμπλέκονται και παίκτες του Ολυμπιακού. Ο πρώτος στόχος ακούει στο όνομα του Μπερνάρντ Κουμορτζί και για να τον πάρει η ομάδα του Πειραιά θα πρέπει να δώσει εκτός από χρήματα και έμψυχα ανταλλάγματα.

Το δεύτερο και πιο πρόσφατο σενάριο είναι αυτό του Μπόατενγκ της Πόρτσμουθ. Ο νεαρός μέσος δεν έχει πρόβλημα να μετακομίσει στον Ολυμπιακό αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει οι "ερυθρόλευκοι" να δώσουν ως αντάλλαγμα τον Ματ Ντάρμπισιρ αφού οι Άγγλοι επιθυμούν διακαώς την απόκτηση του.

Με τις φήμες που τον έστελναν εκτός Ρέντη, μην αποκλείεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει το δεύτερο ντιλ. Το θέμα είναι βέβαια πως οι απαιτήσεις του Ματ δύσκολα θα μπορέσουν να καλυφθούν από το αγγλικό σωματείο...

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΠΑΟΚ είσαι και... κουνάς σεντόνι!


Ο ΠΑΟΚ ταμπουρώθηκε στην άμυνα, κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ, ενώ σημείωσε και ένα χρυσό γκολ. Θα είναι το ίδιο σοβαρός και στην Τούμπα;

Σε ρυθμούς Τσάμπιονς Λιγκ κινείται πλέον όλη η Θεσσαλονίκη και άπαντες προσδοκούν σε ανάλογη εμφάνιση στη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ. Η άμυνα της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη μόνο για σεμινάριο δεν ήταν αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει την ομάδα αλλά και τον Έλληνα τεχνικό, αφού κατάφερε να συμμαζέψει την εικόνα της παιδικής χαράς που είχε η ομάδα στα φιλικά υπό τις οδηγίες του Μάριο Μπερέτα.

Μοναδική φάλτσα νότα ήταν ο Μπουσαϊντί, ο οποίος δε μου γέμισε το μάτι με την απόδοση του σε καμία περίπτωση. Το κακό με τον ΠΑΟΚ είναι πως δεν πίστευε σε μερικά χαρτιά που είχε στο παρελθόν και τώρα το πληρώνει. Για εμένα ο Νίκος Αραμπατζής αξίζει περισσότερες ευκαιρίες ενώ υπήρχαν και άλλοι παλιότερα αλλά θα μιλήσουμε άλλη στιγμή για αυτό.

Η παρουσία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη μπροστά κράτησε πίσω τους Ολλανδούς, ενώ το γκολ του υπερπολύτιμου Ίβιτς, ίσως είναι αυτό που θα στείλει την ομάδα... στο σεντόνι. Το θέμα πλέον είναι η πίεση, δηλαδή το κατά πόσο θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που ακολουθούν.

Ο κόσμος θέλει σαν τρελός να δει... αστεράκια, η διοίκηση πλέον ασχολείται σοβαρά και όχι όπως τότε στα ματς με την Μακάμπι, ενώ και οι παίκτες φαίνονται έτοιμοι για αυτό το μεγάλο άλμα. Πλέον, μένει να αποδειχτεί και στην πράξη αν ο Δικέφαλος μπορεί να πετάξει και στην Τούμπα.

Η νίκη δεν είναι μονόδρομος, η ισοπαλία χωρίς γκολ δίνει την πρόκριση και αυτό ίσως είναι το πιο λογικό αποτέλεσμα. Αν οι Γκαρσία και Βιτόλο βγάλουν την πολύ δουλειά στα χαφ, τότε όλα είναι πιθανά...

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Πως θα παίξει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ!


Ο Παύλος Δερμιτζάκης καταστρώνει τα σχέδια του για το μεγάλο αποψινό παιχνίδι με τον "Αίαντα" και όπως όλα δείχνουν έχει καταλήξει στα πρόσωπα και στο σχήμα.

Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει σύστημα 4-2-3-1, με τον Κώστα Χαλκιά κάτω από τα δοκάρι και τον Μπουσαϊντί στο δεξί άκρο της άμυνας. Αριστερά θα πάρει θέση ο Σνάουτσνερ, ενώ το αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Μαλεζά και Τσιρίλο. Ο Γκαρσία και ο Βιτόλο θα είναι στο κέντρο της μεσαίας γραμμής, δεκάρι θα είναι ο Ίβιτς, αριστερό εξτρέμ ο Σορλέν, ενώ δεξί θα είναι ο Βιερίνια. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ίβιτς, Σορλέν και Βιερίνια αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα τραυματισμών αλλά όλα δείχνουν πως θα δώσουν κανονικά το παρών στο συγκεκριμένο ματς, το οποίο είναι κομβικής σημασίας για τον Δικέφαλο.

Με το ίδιο σύστημα αναμένεται να κατέβει και ο Άγιαξ, με τον Μάρτιν Γιολ να χρησιμοποιεί τους Στεκέλενμπουργκ, Ανίτα, Φαν ντερ Βιλ, Βερτόγκεν, Αλντεβάιρελντ, Ντε Ζέου, Ινοχ, Εμανουέλσον, Ντε Γιονγκ, Σαρπόνγκ και Σουάρες.

Επστάιν ήταν και... πάει στη Πλατεία!


Ο Γερμανός μέσος ήρθε πριν λίγες εβδομάδες στον Ολυμπιακό αλλά μάλλον θα αποχωρήσει πρόωρα αφού όλα δείχνουν πως θα γίνει κάτοικος Πλατείας.

Ο Ντένις Επστάιν δεν έμελλε να συνεχίσει την καριέρα του στους "ερυθρόλευκους" αφού ο Έβαλντ Λίνεν δεν προτίθεται να τον χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της σαιζόν. Η απόκτηση του Ριέρα αλλά και η προσθήκη του Κέβιν Μιραλάς δεν αφήνουν περιθώρια στον Γερμανό αριστεροπόδαρο και εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του στον Πανιώνιο.

Πολλοί συνδέουν την εν λόγω μετακίνηση με την υπόθεση του Κουμορτζί, ο οποίος είναι η καψούρα του Λίνεν, αλλά κοστίζει ακριβά. Οι φήμες θέλουν εκτός από τον Επστάιν, στην Πλατεία να καταλήγει και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, αλλά αυτός με την μορφή δανεισμού και όχι με ελεύθερη μεταγραφή.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Πόρτα της Μπάγερν στον Ντιέγκο!


Τέλος στις φήμες που έστελναν τον Ντιέγκο στη Μπάγερν Μονάχου έβαλε ο αθλητικός διευθυντής των Βαυαρών, Κρίστιαν Νέρλιγκερ.

Ο ισχυρός άνδρας της Μπάγερν έπραξε το αυτονόητο και διέψευσε τα σενάρια που έστελναν τον Βραζιλιάνο στο Μόναχο.

«Κάθε μέρα μάνατζερ μας ενοχλούν, λέγοντας ότι έχουν κάτι ξεχωριστό για μας. Ο Ντιέγκο της Γιουβέντους μας έχει προταθεί από οκτώ διαφορετικούς μάνατζερ. Όμως έχουμε παίκτες σε αυτή τη θέση. Υπάρχει ο Τόμας Μίλερ και ο Τόνι Κρόος. Δεν έχουμε ανάγκη άλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κρίστιαν Νέρλιγκερ.

Εδώ που τα λέμε θα ήταν κρίμα και άδικο να πάρει τον Ντιέγκο η Μπάγερν. Η καριέρα του πρώην μέσου της Βέρντερ έχει πάρει την κάτω βόλτα, εν αντιθέσει με αυτή των Κρόος και Μίλερ, η οποία τραβάει την ανηφόρα.

Ο πρώτος ήταν εκ των κορυφαίων στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ενώ ο δεύτερος έλαμψε πέρυσι στη Λεβερκούζεν και φέτος γυρνάει στο Μόναχο για να πάρει και αυτός τις ευκαιρίες του.

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Που τον θυμήθηκαν τον Μπενζά;


Ο Άγιαξ προσπάθησε να πάρει τον Μουνίρ Ελ Χαμνταουΐ από την Άλκμααρ αλλά τελικά οι απαιτήσεις του παίκτη φαίνεται πως φρενάρουν την υπόθεση και πλέον ο "Αίαντας" θα κινηθεί για τον ξεχασμένο... Εμίλ Μπενζά.

Ναι, καλά ακούσατε. Ο προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτηση του έμπειρου επιθετικού της Σιόν, Εμίλ Μπενζά. Ο 32χρονος Βέλγος στράικερ έχει περιπλανηθεί σε ουκ ολίγες ομάδες, με τους περισσότερους να τον θυμούνται στην τριετία του στην γερμανική Σάλκε. Πέρυσι, αγωνίστηκε σε 32 αγώνες με τη φανέλα της ελβετικής ομάδας, ενώ σκόραρε 21 φορές.

Αν η ομάδα του Γιολ κινηθεί σοβαρά για την απόκτηση του, τότε τόσο οι απαιτήσεις της Σιόν, όσο και αυτές του ποδοσφαιριστή δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο αφού αμφότερες οι πλευρές επιθυμούν να προχωρήσει το ντιλ για διάφορους λόγους.

Το σκέφτεται έντονα για Κλόζε


Ο Γερμανός επιθετικός που σε ακόμη ένα Μουντιάλ έβγαλε μάτια δεν συγκαταλέγεται στα πλάνα του Λουίς Φαν Χάαλ και πλέον μπορεί να ψάχνει νέα ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Η περίπτωση του Γερμανού προτάθηκε στον Ολυμπιακό και από την Πλ. Αλεξάνδρας ρίχνουν κλεφτές ματιές για ακόμη ένα μπαμ που θα προκαλέσει πάταγο. Η μεταγραφή του παίκτη δεν είναι ακατόρθωτη αφού η Μπάγερν ζητά ένα άκρως λογικό ποσό, της τάξεως των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο ποδοσφαιριστής έχει ετήσιο κασέ που φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αν μη τι άλλο, η περίπτωση του είναι πιο ορθολογική και πιο χρήσιμη από αυτή του Μπαπτίστα αφού ο Γερμανός είναι ο παίκτης-γκολ, ο επιθετικός δηλαδή που θα βάλει 20 γκολ για πλάκα σε μία σαιζόν. Ο Βραζιλιάνος είναι αδιαμφισβήτητης κλάσης αλλά πιο πολύ στο δημιουργικό τομέα θα βοηθήσει παρά στον εκτελεστικό. Μένει να δούμε, τι θα πράξει η διοίκηση του Ολυμπιακού...