Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Και τώρα το αμυντικό χαφ!


Στην ιταλική αγορά θα κινηθεί από ότι φαίνεται ο Ολυμπιακός, με τον Ένζο Μαρέσκα να είναι , όπως όλα δείχνουν, ο ρυθμιστής της μεταγραφής του αμυντικού χαφ.

Το βαρύ συμβόλαιο του πρώην μέσου της Σεβίλης είναι αυτό που θέλει να ξεφορτωθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος συμμερίζεται την άποψη του κόσμου πως στη συγκεκριμένη θέση πρέπει να αποκτηθεί κάποιος παίκτης με πιο σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά. Ο Ιταλός μέσος έχει συμβόλαιο με απολαβές που αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο, ποσό το οποίο μπορεί να εκταμιευτεί για την υπόθεση του Τζενάρο Γκατούζο.

Ο άσος της Μίλαν έχει απολαβές που αγγίζουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ αγκάθι παραμένει και η πλευρά της ομάδα του Κατάρ, η οποία του τάζει ουκ ολίγα πετροδόλλαρα. Όσον αφορά το θέμα του Μαρέσκα, το Ανόβερο ετοιμάζει πρόταση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για τον Ιταλό αλλά από το περιβάλλον του παίκτη αφήνουν να εννοηθεί πως θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό είτε για την Ιταλία είτε για την Ισπανία.

Στο έτερο θέμα με τον Μπαπτίστα, μπορεί οι Ιταλοί να τον στέλνουν στην Ελλάδα αλλά δεν είναι και τόσο απλό το ντιλ. Η Ρόμα ζητά πέντε εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακριβό είναι και το κασέ του παίκτη, την ώρα που επιθετικά η ομάδα του Πειραιά έχει ενισχυθεί αρκετά και δεν είναι αναγκαίο ένα τέτοιο άνοιγμα.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Έχουν ξεφύγει στον Παναθηναϊκό...


Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε πριν δύο μήνες το νταμπλ αλλά οι παράγοντες του "τριφυλλιού" συνεχίζουν να σκορπούν μιζέρια στις τάξεις των οπαδών του συλλόγου.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει το στόπερ-hummer-killer ή όπως αλλιώς τον έχουν βαφτίσει αλλά ακόμη βρίσκεται στο ψάξιμο. Κάτι ανάλογο συνέβη και την περσινή χρονιά αλλά αυτή τη φορά στο τιμόνι της ΠΑΕ ήταν ο Νικόλας Πατέρας, με συγκυβερνήτη τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Οι δύο τελευταίοι αποχώρησαν και πλέον βρίσκονται στα χαρακώματα, με μοναδικό σκοπό τον εντυπωσιασμό της φίλαθλης γνώμης. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θέλει τον Γκαλάς αλλά υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Πλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο τέως πρόεδρος των "πρασίνων" προσφέρει 500.000 ευρώ ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια για να καλυφθεί η διαφορά με τον Γάλλο αμυντικό.

Καλά και αυτό είναι κακό θα μου πείτε; Είναι κακό, αν διαβάζεις και τις υποσημειώσεις. Οι αγνές προθέσεις σπάνια υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και πλέον άπαντες θα πρέπει να περιμένουν τη νέα επίθεση των δύο παραγόντων στον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Είναι κοινό μυστικό πως η κόντρα δεν έχει τελειώσει απλά διανύουν περίοδο προσωρινής ανακωχής μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Το κακό σε όλα αυτά είναι πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν ταυτίζεται με πρόσωπα αλλά με ιδανικά, έχει κουραστεί με όλα αυτά και έχει χάσει πλέον κάθε διάθεση για μπάλα.

Στέλνουν Μπαπτίστα στον Ολυμπιακό!


Ο Ζούλιο Μπαπτίστα δεν μπορεί να βρει θέση βασικού στην Ρόμα και ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που τον στέλνουν στον Ολυμπιακό.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός από καιρό είναι στη μαύρη λίστα και πλέον οι φήμες περί αποχώρησης του είναι πιο έντονες από ποτέ. Μάλιστα, δημοσιεύματα από την γείτονα χώρα θεωρούν πως παίκτης από τη νέα περίοδο θα βρίσκεται στον Ολυμπιακό, ο οποίος τα βρήκε σε όλα με τη διοίκηση της ιταλικής ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Πειραιά φαίνεται πως πρόσφερε ένα ποσό που φτάνει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ στη Ρόμα, ενώ οι απολαβές του παίκτη δεν γίνονται γνωστές.

Όπως αναφέρει λοιπόν το εν λόγω δημοσίευμα, ο τεχνικός διευθυντής της Ρόμα και πρώην προπονητής βόλεϊ του Ολυμπιακού, Τζιανπάολο Μοντάλι ήταν ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή τις δύο πλευρές, ενώ θετικός στην μετακίνηση είναι και ο ατζέντης του Μπαπτίστα, Αλεσάντρο Λιούτσι, ο οποίος μάλιστα ταξίδεψε αεροπορικώς στη Μαδρίτη για να πείσει τον Βραζιλιάνο μέσο να αποδεχθεί την πρόταση των Πειραιωτών!

Και γιατί όχι Τίμοστσιουκ;


Ο Λουίς Φαν Χάαλ μίλησε στο "Kicker" για τη νέα περίοδο και τόνισε πως δεν υπολογίζει στα βασικά πλάνα του τον Ανατόλι Τίμοστσιουκ. Γιατί να μην έρθει στον Ολυμπιακό;

«Κατά τη γνώμη μου, ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να αποχωρεί αν δεν αγωνίζεται πολύ στην ομάδα του και δεν υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξει αυτό. Τα πράγματα δεν είναι καλά για τον Τίμοστσουκ. Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, ενώ ο Μαρκ Φαν Μπόμελ είναι ο αρχηγός της ομάδας. Δύσκολα θα δείτε τον Ανατόλι βασικό την επόμενη περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός προπονητής.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ και καιρό στην αναζήτηση ενός αμυντικού χαφ, με το πρώτο όνομα στη λίστα να είναι αυτό του Τζενάρο Γκατούζο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και άλλα ονόματα από το πάνω ράφι που στον Πειραιά θα έπρεπε να εξετάσουν.

Ο Ουκρανός αμυντικός μέσος δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τα λεφτά που ξόδεψε η Μπάγερν Μονάχου για να τον πάρει στη Γερμανία και πλέον θα αναζητήσει αλλού ποδοσφαιρική στέγη, αφού η ομάδα της Βαυαρίας δύσκολα θα κρατήσει ένα τόσο ακριβοπληρωμένο παίκτη στον πάγκο.

Για να αποχωρήσει ο παίκτης, η ομάδα θα πρέπει να πάρει ένα ποσό της τάξεως των 7 με 8 εκατομμυρίων, ενώ οι απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή πλησιάζουν τα δύο εκατομμύρια. Καλό θα ήταν να εξεταστεί και η συγκεκριμένη λύση...

Χάνει τον στόπερ αλλά παίρνει... Νολίτο!

Εδώ ο κόσμος χάνεται που λέμε και στον Παναθηναϊκό χτενίζονται. Αντί για στόπερ στο "τριφύλλι" κοιτούν για επιθετικό. Μάλλον είναι της φιλοσοφίας: "Τρώμε τέσσερα αλλά θα βάλουμε πέντε"!

Ο Κρις συμφώνησε να συνεχίσει τη καριέρα του στη Λυών και ο Γκαλάς, ο οποίος δεν έχει πρόταση στα χέρια του, ακόμη βρίσκεται στην αναμονή.

Ο Γάλλος αμυντικός δεν έχει πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά, κάτι που για την ώρα δε γίνεται και οι διαπραγματεύσεις πέφτουν στο κενό. Η κατάρα του στόπερ εξακολουθεί να κυνηγά την ομάδα και αν δεν αλλάξουν τραγικά τα πράγματα, τότε ή θα αποκτηθεί ο παίκτης την τελευταία ώρα ή... την επόμενη μεταγραφική περίοδο.

Από την άλλη, στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού ακόμη ψάχνουν τον λόγο της πρόσληψης του Κάρλος Φρέιτας, ο οποίος δεν έχει δώσει ακόμη κανένα ίχνος γραφής. Σήμερα, διάβασα στην "Εξέδρα" πως ο τεχνικός διευθυντής των "πρασίνων" θέλει να φέρει στην Ελλάδα τον 23χρονο φορ της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα, Νολίτο.

Προσωπικά, δεν έχω άποψη για τον παίκτη, αλλά μου προξενεί εντύπωση πως ένας παίκτης σε ηλικία 23 ετών, που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα ενός συλλόγου, μπορεί να προσφέρει πραγματικά σε μια ομάδα που φέτος θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τι είδα από το παιχνίδι του Ολυμπιακού!


Μετά από μία άκρως εντυπωσιακή υποδοχή στον Άλμπερτ Ριέρα, το μενού για τους φίλους του Ολυμπιακού περιελάμβανε ακόμη μία χορταστική νίκη κόντρα στην άσημη Μπέσα.

Η αλβανική ομάδα δεν ενδείκνυται για σοβαρά και ασφαλή συμπεράσματα, παρόλα αυτά οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν κάτι που έλειψε από την περσινή χρονιά. Τα γκολ έλειπαν και δεν έρχονταν εύκολα από όλους του παίκτες της ομάδας. Πλέον, εκτός από τους σέντερ φορ, σκοράρουν και οι μέσοι και ακόμη δεν έχουν μπει στο παιχνίδι και τα βαριά χαρτιά της ομάδας.

Οι παίκτες του Λίνεν ξόδεψαν ανούσια ένα ημίχρονο αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησαν περιθώρια στους Αλβανούς και τους έκαναν πραγματικό σάκο του μποξ. Δυο γκολ από τον Ντουντού, δύο από τον Μαρέσκα, ένα από τον "Ντάρμπι" και ένα από τον Φετφαζίδη συνέθεσαν τον πίνακα των σκόρερ, ενώ για τους Αλβανούς είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Λαζαρέφσκι.

Παρότι, μέσα Ιουλίου, οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν πως μπορούν να πάρουν αρκετά από κάποιους παίκτες ενόψει της νέας περιόδου. Ο Ντουντού δείχνει αναγεννημένος, ο Μαρέσκα φαίνεται πως βρίσκει τη χαμένη του διάθεση, ενώ "Φετφα" και "Ντάρμπι" βροντοφώναξαν στον Λίνεν πως είναι εδώ. Τέλος, σαν μικρή παρατήρηση θα ήθελα να πω πως αν αφήσει ο Ολυμπιακός τον Άγγλο, τότε θα κάνει διπλό έγκλημα αφού ο έτερος διεκδικητής, Μήτρογλου, δείχνει αφάνταστα ντεφορμέ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Πάρντο, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί (46' Ντάρμπισαϊρ), Μιραλάς, Όσκαρ (46' Μήτρογλου), Ντιόγκο (69' Φετφατζίδης)

Μπέσα (Σπέτιμ Ντούρο): Μπακάι, Αλίου, Χατζιμπούλιτς, Τσικαλέσι, Οσμάνι, Φερίζοβιτς, Πότσι, Ντος Σάντος, Ντέμπι(71' Στίνι), Τζακούπι, Λαζαρέφσκι

Γκρεμίζεται το Βενιζέλος!


Ο Άλμπερτ Ριέρα φτάνει στις 18.30 στο Ελ. Βενιζέλος και οι φίλοι του Ολυμπιακού αναμένεται να τον υποδεχτούν ως... βασιλιά!

Οι φίλοι των "ερυθρόλευκων" ετοιμάζουν καυτή υποδοχή στον Ισπανό, ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα με το ιδιωτικό τζετ του Ευάγγελου Μαρινάκη με απευθείας πτήση από την Ελβετία. Ο Άλμπερτ δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο φιλικό της Λίβερπουλ κόντρα στη Γκρασχόπερς, καθώς από την Τρίτη έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί και τυπικά η σπουδαία μεταγραφή, είναι οι ιατρικές εξετάσεις και η υπογραφή των συμβολαίων. Ο 28χρονος τα έχει βρει σε όλα με τους "ερυθρόλευκους" και θα είναι κάτοικος Πειραιά για τα επόμενα 4 χρόνια.Πληροφοριακά, ο Ριέρα αναμένεται να βγει από την Πύλη "7"!

Τέλος ο Μπερέτα, όλα μαύρα στον ΠΑΟΚ!


Ο Μάριο Μπερέτα αποτελεί παρελθόν από τη τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, μετά από την απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Η άσχημη εικόνα της ομάδας στα φιλικά προετοιμασίας αλλά και η κακή σχέση με ποδοσφαιριστές όπως ο Πάμπλο Γκαρσία, έφεραν τον Ιταλό στην έξοδο. Την θέση του πρώην προπονητή της Λέτσε αναμένεται να πάρει ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος ήταν φαβορί για να αναλάβει πριν μερικές εβδομάδες.

Και εκεί που οι φίλοι του Δικέφαλου του Βορρά χαίρονταν που δεν θα παίξει στο πρώτο ματς ο Σουάρες, ήρθε ο επιθετικός του Άγιαξ να τους κόψει... τα χαμόγελα.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός ήταν αμφίβολος για το πρώτο ματς των προκριματικών με τα στοιχήματα να είναι φανερά εναντίον του αφού κανείς δεν περίμενε να δώσει το παρών στο συγκεκριμένο ματς. Έλα, όμως που υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Ο Λουίς Σουάρες μίλησε στο κανάλι του Άγιαξ και τόνισε τα ακόλουθα: «Η οικογένειά μου είναι πολύ σημαντική. Βρίσκομαι στην Βαρκελώνη, όπου ετοιμάζεται να γεννήσει η σύζυγος μου αλλά θα επιστρέψω το συντομότερο δυνατό. Μέχρι τη Δευτέρα θα είμαι πίσω στο Άμστερνταμ. Φυσικά θα αγωνιστώ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Θέλω να παίξω στο Champions League με τον Άγιαξ και να διακριθώ με τον σύλλογο μου. Θα κάνω τα πάντα για τη νίκη».

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον ΠΑΟΚ, δηλώσεις έκανε και ο Μάρτιν Γιολ, ο οποίος και αυτός είχε δυσάρεστα νέα για την ομάδα του Μάριο Μπερέτα. «Η διοίκηση είπε πως δεν θέλει να με αφήσει να φύγω κι εγώ θεωρώ πως δεν μπορώ να εγκαταλείψω τώρα την ομάδα. Ήρθα εδώ το περασμένο καλοκαίρι για να πετύχω, να φτιάξω μια καλή ομάδα και να περάσω καλά.

Αυτό με ενδιαφέρει να κάνω και την ερχόμενη περίοδο. Όλοι ξέρουμε πως ο Άγιαξ έχει οικονομικά προβλήματα και έφυγαν παίκτες, που δεν αντικαταστάθηκαν. Πλέον όμως κοιτάμε μπροστά, αρχής γενομένης από το κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός προπονητής και έβαλε τέλος στις φήμες περί αποχώρησης του από τον σύλλογο.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Άλλο επίπεδο με Ριέρα....


Ο Άλμπερτ Ριέρα είναι πλέον παίκτης του Ολυμπιακού και η απόκτηση του έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Πειραιά δείχνει να βρήκε τον παίκτη που θα κλείσει την μαύρη τρύπα που άφησε πίσω του ο μεγάλος Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο Ισπανός δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει και φαίνεται πεισμωμένος να αποδείξει πως αξίζει. Να δώσει απαντήσεις σε όλους όσους τον ξέγραψαν...

Το οικονομικό ντιλ φαίνεται πως θα σπάσει τα ταμεία, αλλά τον κόσμο του Ολυμπιακού αυτό λίγο τον ενδιαφέρει. Αυτό που νοιάζει τον κόσμο είναι να δει ένα παίκτη να παίρνει επιτέλους με το αριστερό πόδι την μπάλα, να κάνει μια κούρσα από τα αριστερά, να βγάζει μια όμορφη σέντρα, να κάνει μια περίτεχνη ενέργεια, να βάλει ένα γκολ βρε αδερφέ.

Με τον Ριέρα στα αριστερά, τον Ρόμενταλ στα δεξιά και τον Ιμπαγάσα δεκάρι, τα χαφ των "ερυθρολεύκων" αυτομάτως αποκτούν άλλη ποιότητα και αίγλη. Αν έρθει και το αμυντικό χαφ που θα βοηθήσει τον Ντουντού ανασταλτικά, τότε το πρωτάθλημα αναμένεται καυτό και οι Πειραιώτες φαντάζουν ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας.

Όλη η Ευρώπη στα πόδια του...


Ο Μπάλακ τραυματίστηκε και έτσι ο Μεσούτ Οζίλ της Βέρντερ Βρέμης ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού των "Πάντσερ" στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Οι εμφανίσεις του Γερμανού μέσου ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές αφού άλλαξε το παιχνίδι της "Νασιονάλμανσαφτ" προς το καλύτερο. Απλοποίησε την ανάπτυξη, έβγαλε κάθετες πάσες, ενώ όταν χρειάστηκε, κράτησε τη μπάλα στα δύσκολα.

Όπως είναι λογικό πολλές ευρωπαϊκές ομάδες θα τον ήθελαν στο ρόστερ τους, από τη στιγμή που δεν πρόκειται να ανανεώσει με την Βέρντερ όπως όλα δείχνουν. Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως δίνουν μάχη για τον 21χρονο άσο αλλά οι "Μπέμπηδες" του Σερ Άλεξ είναι αυτοί που δίνουν τα ρέστα τους για να τον αποκτήσουν.

Πλέον, μένει να δούμε αν ρευστοποιήσει τις καλές εμφανίσεις του στο Μουντιάλ με μια καλή μεταγραφή σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Πάντως, είτε μείνει στη Βρέμη, είτε φύγει, έχει πολύ καιρό ακόμη για να δείξει τι πραγματικά αξίζει.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

"Ροσονέρο" ο Παπασταθόπουλος!


Παίκτης της Μίλαν θεωρείται από σήμερα το πρωί ο πρώην αμυντικός της Τζένοα, Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Ο Έλληνας αμυντικός συμφώνησε να συνεχίσει στους "ροσονέρι" την καριέρα του και πλέον ανοίγει μια νέα σελίδα στην καριέρα του. Η απόδοση του στο ματς με την Αργεντινή, όπου έσβησε τον Λιονέλ Μέσι, φαίνεται πως έπιασε τόπο και για αυτό το λόγο η Μίλαν έβγαλε από τα ταμεία της πέντε εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Από αυτό το ποσό, οι "Γκριφόνι" θα πρέπει να ένα ποσό γύρω στις 400.000 ευρώ στην ΑΕΚ, αφού στη συμφωνία με την ελληνική ομάδα είχε μπει όρος για τη μεταπώληση του παίκτη. Μετά την μεταγραφή του Σωτήρη Κυργιάκου στη Λίβερπουλ, ακόμη ένας Έλληνας αμυντικός ήρθε να κάνει το μεγάλο άλμα με την ομάδα του Μιλάνου.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Κόλπο γκρόσο της Λίβερπουλ με Κόουλ!


Παίκτης της Λίβερπουλ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι ο πρώην μέσος της Τσέλσι, Τζο Κόουλ.

Ο ικανότατος μέσος των "μπλε" συμφώνησε να κάνει το άλμα στην καριέρα του και από τη νέα περίοδο θα βοηθάει την ομάδα του λιμανιού να εκπληρώσει τους στόχους της. Ο Κόουλ προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της Γουέστ Χαμ, όπου έμεινε μέχρι το 2003, πραγματοποιώντας 126 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας μάλιστα και δέκα τέρματα.

Το 2003 μετακόμισε στην Τσέλσι όπου και αγωνίστηκε 183 φορές, σκοράροντας μάλιστα 28 φορές. Οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να βρει ρυθμό αρκετές φορές στην καριέρα του αλλά πλέον ανοίγει μία νέα σελίδα στη λαμπρή πορεία του. Τέλος, όσον αφορά την καριέρα του με το εθνόσημο των "Λιονταριών", από το 2001 μέχρι σήμερα μετρά 56 συμμετοχές και 10 γκολ.

Κατά τη ταπεινή μου γνώμη, η μεταγραφή του Κόουλ είναι μία από τις καλύτερες του φετινού καλοκαιριού αφού ο Άγγλος σούπερσταρ ξέρει καντάρια μπάλα και αν δεν έχει τραυματισμούς μπορεί να κάνει όργια μέσα στο γήπεδο.

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ο Αδαμίδης μίλησε και εμείς... τον κρίνουμε!



Ο Σταύρος Αδαμίδης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στο Ζέεφελντ για τα πλάνα ενόψει της νέας σαιζόν αλλά και για όλα όσα απασχολούν την Ένωση. Εμείς, τα σχολιάζουμε...

Για Αραούχο
«Ο Αραούχο είναι εκτός ομάδας. Δεν πρόκειται να επανέλθει. Είναι θέμα αρχής και λειτουργίας. Με την συμπεριφορά του κατάφερε να καταστρέψει ότι έκτισε την περσινή σεζόν. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα».

Σχόλιο: Καλό θα ήταν να τελειώσει άμεσα αυτή η υπόθεση και να αποκτηθεί ακόμη ένας παίκτης πρώτης γραμμής αφού με τους Αργυρίου και Γεωργέα δεν μπορεί να βγει η χρονιά.

Για τον Ντιόπ
«Από τον Μάρτιο είχαμε πει πως χρειαζόμαστε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή σ’ αυτή την νευραλγική θέση. Ο Άρναρ(σ.σ. Γκρέταρσον) έψαχνε ποδοσφαιριστή για την συγκεκριμένη θέση και είχαμε δει πως ο Ντιόπ είναι μια πολύ καλή περίπτωση. Αφού και η ομάδα του αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Από τα τέλη Μαίου ξεκίνησε η προσπάθεια απόκτησης του Ντιόπ. Θα πρέπει να σας πω ότι είχε και καλύτερες οικονομικά προτάσεις από την δική μας. Από την Φούλαμ, την Σέλτικ και την Παρί Σεντ Ζερμέν. Προσπαθήσαμε όμως να τον πείσουμε πως θα έρθει σε μια ομάδα που θα είναι σημαντικός, θα διεκδικεί τίτλους και θα έχει ευρωπαϊκή παρουσία. Κάτι που του είχε λείψει. Η Πόρτσμουθ θα πληρωθεί μόνο αν πετύχουμε κάποιους συγκεκριμένους στόχους. Όπως για παράδειγμα αν μπούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ ή αν μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το συμβόλαιο του Ντιόπ αναφέρει πως θα πάρει κάποια χρήματα ανάλογα με την επίτευξη των στόχων της ομάδας και ανάλογα με τις συμμετοχές του».

Σχόλιο: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ λέμε εμείς αφού αυτή η κίνηση σώζει αρκετά την παρτίδα ενόψει της νέας σαιζόν.


Για Μελισσανίδη
«Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και αξιόλογος επιχειρηματίας. Τεράστιο μέγεθος και μεγάλος ΑΕΚτζής. Δεν έχει όμως διάθεση να ασχοληθεί. Για τις συζητήσεις που γράφτηκαν πως έγιναν με τον κύριο Πάππα, δεν ήμουν παρών και δεν έχω ενημερωθεί πως υπήρξαν τέτοιες. Έχω μιλήσει με τον κύριο Μελισσανίδη και δεν μου είπε τίποτα. Θα πρέπει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο γιατί έχει καταντήσει κουραστικό και για τον κόσμο και για τον κύριο Μελισσανίδη».

Σχόλιο: Δε νομίζω πως υπάρχει πιο κουραστικό θέμα από το παραπάνω. Ο κ. Μελισσανίδης είχε την ευκαιρία να αναμειχθεί με την ΑΕΚ αλλά δεν το έκανε και πλέον οι "κιτρινόμαυροι" θα πρέπει να πάψουν να ελπίζουν σε "Μεσσίες" και να αρκεστούν με αυτά που έχουν.

Για τους στόχους
«Δεν πρόκειται ποτέ να συρρικνωθεί η ΑΕΚ. Θα δυναμώνει όλο και περισσότερο. Μην με βάζετε να λέω συνεχώς για τους στόχους. Αυτό είναι αυτονόητο. Πρωτάθλημα και κύπελλο και καλή πορεία στην Ευρώπη. Δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Δεν με ανησυχεί τίποτε. Αν πάνε τα πράγματα όπως τα έχουμε στο μυαλό μας, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Είμαι από την φύση μου αισιόδοξος. Και αν όλοι δουλεύουμε καθημερινά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Σχόλιο: Ανεβάζει ψηλά τον πήχη ο πρόεδρος της Ένωσης και όπου ακούς πολλά κεράσια... κράτα και μικρό καλάθι. Ας είμαστε ρεαλιστές... Η ψαλίδα έχει ανοίξει και πλέον θα πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες κινήσεις από την ΑΕΚ για να κάνει ξανά πρωταθλητισμό.

Στο "σφυρί" ο Κυργιάκος;


Οι εποχές που ο Σωτήρης Κυργιάκος αγωνίζονταν ως βασικός με τη φανέλα της Λίβερπουλ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον ο Έλληνας διεθνής ψάχνει άλλου να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ μετακόμισε τον περασμένο Αύγουστο στο μεγάλο λιμάνι αλλά όλα δείχνουν πως η θητεία του στη Λίβερπουλ θα τελειώσει σύντομα. Ο Ράφα Μπενίτεθ αποχώρησε από το σύλλογο και μαζί του φαίνεται πως θα φύγει και ο "Sotis" αφού ο νέος τεχνικός των "κόκκινων", Ρόι Χόγκσον, δεν δείχνει να τον έχει στα πλάνα του για τη νέα σαιζόν.

Η τιμή πώλησης του Έλληνα αμυντικού αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ ανάλογη τύχη αναμένεται να έχουν και οι Ν'Γκογκ, Λούκας και Ριέρα, με τον τελευταίο να είναι ένα βήμα πριν τον Ολυμπιακό.