Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Παλτά του Θρύλου που όλοι αγαπήσαμε! (μέρος 2ο)

Ξεκαθαρίζω από την αρχή πως οι παίκτες που ακολουθούν για μένα δε μπορεί να θεωρούνται παλτά...   Σαν παλτά όμως αποχώρησαν και για αυτό κάνω μια ειδική μνεία! Πονεμένη κατηγορία Ελλήνων ταλαντούχων...


Ταλέντο νούμερο ένα... Ο Τζόλε της Ρούμελης... Αθάνατη ελληνική δημοσιογραφία... Ντεμπούτο ο Άρης Σοϊλέδης με τον Ολυμπιακό και αμέσως τον βάφτισαν νέο Τζόλε... Τα μυαλά του μικρού όπως είναι λογικό πήραν λίγο αέρα, από ταλεντάρα μετατράπηκε σε παλτό και τώρα ψάχνει την χαμένη του καριέρα σε ομάδες κυρίως δεύτερης εθνικής... Για μένα είχε πολύ καλό αριστερό και ωραία σέντρα... Το ότι δε δουλεύτηκε όσο έπρεπε είναι δεδομένο...

Ταλέντο νούμερο δυο... Κατσικογιάννης... Αυτός και αν αδικήθηκε... Μπήκε λίγο με τον Ζίκο, ξαναβγήκε, πήγε και ήρθε δανεικός και εντέλει ψάχνεται και αυτός για μια καριέρα που κόπηκε απότομα. Μπορεί να μην είχε την σωματοδομή του κόφτη αλλά είχε τρεξίματα, πάλευε και γενικά μπορούσε να δώσει λύσεις. Πως να μην αδικηθεί δηλαδή όταν απέναντι του είχε τον κάθε Ουρτάδο που του έκανε αβάντα ο Βαλβέρδε ενώ δεν βλεπόταν; 

Ταλέντο νούμερο τρία. Νικλητσιώτης... Ακραίος επιθετικός με καλή ντρίμπλα και ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια. Αυτά στο ξεκίνημα. Χάθηκε σαν ακόμη ένα ερυθρόλευκο ταλέντο που δε δουλεύτηκε όσο θα έπρεπε και τώρα είναι στον πάγκο για τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Ακόμη ένας μικρός που χάθηκε είναι ο Λευτέρης Ματσούκας. Δεξί εξτρέμ, γρήγορος και με ωραίο σουτ. Έφυγε νύχτα, βρήκε ποδοσφαιρικό καταφύγιο για λίγο στην δεύτερη ομάδα της Βέρντερ και πλέον μαζί με τον Κατσικογιάννη παίζουν στην Καλλιθέα. Επιτυχημένη πορεία δε το λες... Πέρασε ένα φεγγάρι και από τον Εθνικό Αστέρα ως δανεικός από τον Ολυμπιακό αλλά και πάλι δεν εντυπωσίασε.

Ταλέντα βέβαια πέρασαν πολλά ακόμη από τον Πειραιά... Στα χαρτιά αφού στην πράξη δεν είδαμε ούτε το 10% από αυτούς να παίζουν μπάλα. Για μένα και άλλοι θα έπρεπε να πάρουν ευκαιρίες σε περιόδους που στη θέση τους έπαιζαν ξένοι χωρίς ιδέα της μπάλας. Αν ήταν άσχετοι, τουλάχιστον θα ήταν άσχετοι από τις ακαδημίες και σίγουρα δε θα πληρώνονταν όσο τα ξένα παλτά που πέρασαν από την ομάδα.

2 σχόλια:

  1. Ωραιος!
    Το θέμα "παλτα" ειναι ατελειωτο. Εδω νομιζω όμως αθελά σου ανοιξες μια μεγάλη πληγη του Ολυμπιακου, την (μη) αξιοποιηση των παιδιων του. Το λεω ειδικά για τον Κατσικογιάννη που σωστα αναφέρεις.
    Θα ειναι ενδιαφερον να κανουμε καποια στιγμη μια στηλη με παιχτες ταλέντα που ειχαμε και παιχτες που τελικά έπαιζαν... πχ:
    Ειχαμε (GK) Γιαννου επαιζε Μπουτινα
    Ειχαμε Κατσικο επαιζε Ουτραδο...
    Ποσα κοστισαν οι τα μισθοφορικά αυτα παλτά και ποσα χασαμε απο τους παιχτες αυτους που δεν εφτασαν ποτε στο μεγιστό τους??
    Λαμπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα όμως φίλε μου είναι ατέλειωτο...τα ταλέντα πού κάηκαν στου ρέντη είναι αμέτρητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή