Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Να φύγει και να μην ξανάρθει...

Η χρονιά τελειώνει επιτυχημένα για τον Ολυμπιακό αλλά στα μάτια μου μένει μια γενική ξενέρα από την γενικότερη απόδοση της ομάδας τη φετινή περίοδο...


Με ρόστερ που ξέφευγε από κάθε άλλο αντίπαλο στην κατηγορία, αυτή η χρονιά για τον Θρύλο δεν μπορεί να θεωρηθεί ορόσημο για τη συνέχεια. Στα ντέρμπι δεν νικήσαμε, δεν εντυπωσιάσαμε γενικά σε όλη την σαιζόν και το μόνο που θα μας μείνει είναι ο Τσόρι και η ανάδειξη του Φορτούνη... Πέραν αυτών το χάος.

Στην Ευρώπη κλασσικά οι ξένοι εντυπωσίασαν αφού ψάχνουν την επόμενη τους μεταγραφή και στην Ελλάδα απλά έπαιζαν με σβηστές μηχανές. Αν δεν έκανε χτες την γκάφα ο Μπέρτος θα έλεγε κανείς πως το ματς θα το παίρναμε με 0-0. Τόση όρεξη για μπάλα είχαν. Και να έλεγε κάποιος πως μας βαραίνουν τα χρέη, οι παίκτες είναι απλήρωτοι και δεν υπάρχει καλό κλίμα να πω πάει στην ευχή.

Αλλά τέτοια αδιαφορία από που προκύπτει ρε μάγκες; Ο πρόεδρος σπρώχνει ένα καράβι χρήματα, πληρώνουμε στο έπακρο υπεραξίες σε συμβόλαια παικτών που σε άλλες ομάδες θα έπαιρναν τα μισά και αυτοί παίζουν σβηστά. Η ποιότητα τους τους επιτρέπει να κερδίζουν και σβηστοί αλλά ο κόσμος ξενερώνει με αυτόν τον Ολυμπιακό. Παίξτε δυνατά και χάστε στην τελική. Αυτό το επιθετικό ποδόσφαιρο που όλοι προαναγγέλουν όταν αναλαμβάνουν και αυτό που βλέπουμε ένα χρόνο τώρα δεν μοιάζει ούτε κατά διάνοια.

Και πείτε μου τώρα τι θα σας μείνει από αυτή τη χρονιά. Ο Μαζουακού που έπαιξε στην Ευρώπη και μετά φινίτο η χρονιά από τον Δεκέμβρη; Ή ο Ομάρ που αποκτήθηκε για δεξί μπακ και βγήκε δεξί εξτρέμ; Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά βέβαια γιατί αμφότεροι ακόμη και άχρωμοι στην Ελλάδα δεν είχαν κανένα πρόβλημα...

Άντε να μας μείνει κανένα μαγικό από τον Τσόρι και η πολύ καλή μεταγραφή του Φορτούνη που δείχνει να μπορεί να σηκώσει το βάρος του Ολυμπιακού. Τίποτα άλλο όμως... Χάσαμε εκ νέου παίκτες σαν τον Διαμαντάκο ή τον Αυλωνίτη και το κακό είναι πως δεν κερδίσαμε άλλους στη θέση τους. Αν θέλουν ξένους παίκτες ας πάρουν όσους χρειάζονται. Το θέμα είναι να τους λένε και τι σημαίνει Ολυμπιακός.

Το να παίζεις σε αυτή την ομάδα δεν είναι μόνο να παίρνεις το αποτέλεσμα, Είναι να νικάς παντού, να προσπαθείς, να ματώνεις σε κάθε ματς είτε παίζεις με τη Γιουβέντους είτε με την Καλλονή.

Βασίλης Κούμπουλας

1 σχόλιο:

  1. βασίλη καλημέρα.μπράβο για τους τίτλους,παρ' ότι δεν είχατε αντίπαλο,αλλά θα διαφωνήσω για την επιτυχημένη χρονιά.
    για μένα,επιτυχία για μία ομάδα,,σημαίνει να υπάρχει αύξηση παρουσίας θεατών(όχι οπαδών) και όχι μείωση.και σε αυτό η ομάδα σου απέτυχε,διότι ,ίσως οι πιό πολλοί κατάλαβαν τί παίζεται(πράγμα το οποίο και σύ πλειστάκις ανέφερες ,έστω και αλληγορικά)και αρνούνται να συμμετάσχουν στην παρωδία που λέγεται SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!
    ΌΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΎΝ ΟΙ ΝΌΜΟΙ,ΠΡΩΤΊΣΤΩς ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΟ,και κατά 2ον από τους δικαστές ,τότε ίσως ξαναγυρίσουν σιγά-σιγά.
    μέχρι τότε ,όμως,η σκόνη,οι αράχνες και οι ιστοί τους ,θα κουρνιάζουν στα άδεια καθίσματα,όλων των γηπέδων.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή