Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τον Νταϊφά εσείς; Τον Κολοκοτρώνη αυτοί!

Πόσο πολύ με εκνευρίζει όταν κάποιοι δε σέβονται την ενός λεπτού σιγή, ειλικρινά δε λέγεται. Χτες, οι φίλοι του Αστέρα μου έδωσαν ένα ακόμη λόγο να αηδιάσω με την παιδεία μας.

Δε σέβεσαι τον Νταϊφά σαν άνθρωπο; Είναι δικαίωμα σου. Αλλά διάολε, ήταν άνθρωπος και πλέον είναι νεκρός. Τον εκτιμάς δε τον εκτιμάς, για ένα λεπτό μπορείς να μη μιλάς. Δε θα πάθεις τίποτα να το κλείσεις για εξήντα δευτερόλεπτα(ούτε καν). Για κάποιους αυτός ο άνθρωπος ήταν σημαντικός. Για κάποιους ήταν πατέρας. Για κάποιους φίλος και για κάποιους εχθρός. Κάποιοι ήθελαν να τον τιμήσουν.

Δε καταλαβαίνω το μίσος του κόσμου για έναν τέτοιο άνθρωπο. Τέτοιο αντιολυμπιακό μένος από μια ομάδα παράρτημα όπως την αποκαλούσαν οι αντικειμενικοί. Παράρτημα 100%. Το χτεσινό γκολ του Καράσκο ήταν οφσάιντ; Έκρινε αγώνα; Ε λοιπόν πως θα ακούγονταν αν στο Καραϊσκάκη έβριζαν μόνιμα εν χορώ τον Κολοκοτρώνη; Είναι ή δεν είναι πανηλίθιο;

Προσωπικά, το θεωρώ ηλίθιο. Αλλά στην Ελλάδα η ηλιθιότητα δεν έχει όρια. Κάπως έτσι λοιπόν ο Αστέρας μπήκε στην κατηγορία των ομάδων που πλέον δεν υπάρχουν για μένα στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Όπως χρόνια τώρα δεν υπάρχει και ο Ηρακλής.

Πριν πολλά χρόνια λοιπόν παρακολουθούσα ένα ματς του Ολυμπιακού στο Καυτατζόγλειο από την τηλεόραση. Και άκουσα σαν παιδί λοιπόν τον πολιτισμένο κόσμο να βρίζει νεκρούς. Και κάπως έτσι λοιπόν μπήκαν στη μαύρη λίστα.

2 σχόλια:

  1. Ιεροσυλία να συγκρίνεις έναν ΗΡΩΑ με μία προσωπικότητα που μπορεί να μην έχει προσφέρει τίποτα στο Έθνος. Άσχημο το γεγονός να μην σέβονται τον θάνατο ενός ανθρώπου.
    Κακό πράγμα η αγιοποίηση πρακτόρων, ιερόδουλων και συνεργατών της κατοχής, ανθρώπων που έκαναν παιδομάζωμα στον εμφύλιο κ.λπ. κ.λπ. (δεν εννοώ τον Νταϊφα), αλλά μπορεί και αυτός να έχει τις ευθύνες του που δεν αποκεντρώθηκε το κράτος και έχουμε μια πόλη-παράσιτο που μας ρουφάει το αίμα...

    Οι Αρκάδες είναι πάρα πολύ φιλόξενοι και καλοί άνθρωποι, μάλλον κάτι θα έγινε για να λειτουργήσουν έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάνεις το δάσος και βλέπεις μόνο το δέντρο... Δε έβαλα στην ίδια ζυγαριά τον ένα με τον άλλο. Απλά χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τον Κολοκοτρώνη για να εκπροσωπήσει την Αρκαδία δεν υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή