Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πως θα κλέψει πόντους ο Παναθηναϊκός!

Η Μπαρτσελόνα έχει τρωτά σημεία και για να πάρει βαθμούς ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να χτυπήσει σε αυτά για να τα καταφέρει!

Είπε ο Κατσουράνης για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει το αποτέλεσμα με Μπαρτσελόνα: «Πρέπει να έχουμε πειθαρχία, να βοηθά ο ένας τον άλλος, να μην τους δώσουμε χώρους και να είμαστε κλειστά όσα γίνεται. Και να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις. Πάνω από όλα πρέπει να έχουμε επιθετική άμυνα για να τους δώσουμε χώρο. Και φυσικά να έχουμε κατοχή της μπάλας στο δικό τους μισό. Είναι πολύ σημαντικό».

Συμφωνώ απόλυτα. Να προσθέσω απλώς και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου: Εξαίρετη φυσική κατάσταση. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που τρέχει και με το τρομερό passing game της σε τρέχει ακόμα περισσότερο. Η φυσική κατάσταση, λοιπόν, χρειάζεται στον αντίπαλό της, ώστε αν έχει όλα τα προαναφερθέντα -μαζί με τη βοήθεια της τύχης- να μπορεί να βγαίνει πρώτος στη μπάλα. Έτσι όσο λιγότερη κατοχή έχει η Μπαρτσελόνα, τόσο λιγότερη πιθανότητα έχει να κάνει τη ζημιά.

Ακόμα και για ένα δυο «στρατηγικά» μαρκαρίσματα-χτυπήματα, θα χρειατσεί να έχεις φυσική κατάσταση για να προλάβεις να τα δώσεις καλά, χωρίς να κινδυνέψεις να «σκοτώσεις» τον αντίπαλο και να αποβληθείς.

Η ομάδα που πραγματικά κατάφερε να μπλοκάρει τη Μπαρτσελόνα με την εξαίρετη φυσική της κατάσταση ήταν η Κοπεγχάγη. Και αυτή, βέβαια, χρειάστηκε ο Μέσι και η παρέα του να σπάσουν τα δοκάρια για να τα καταφέρει...

Ο ΑΡΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου