Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Λατρεμένα ερυθρόλευκα παλτά (μέρος 3ο)

Τα παλτά που πέρασαν από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά, ζωή να έχουν, και εγώ θα συνεχίσω την αναφορά μου σε μερικά που στα αλήθεια ξεχώρισαν με την παρουσία τους...

Παικτάρα νούμερο ένα. Ζόλτ Λάτσκο. Ούγγρος αριστερός χαφ, ήρθε μικρός στον Ολυμπιακό σαν αντικαταστάτης του Τζόρτζεβιτς. Χωρίς να παίξει καθόλου με τα ερυθρόλευκα, δόθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό, μετά στη Λέστερ και μετά έμεινε ελεύθερος. Από αριστερός χαφ μετατράπηκε σε αριστερό μπακ και πλέον βρίσκεται στην Σαμπντόρια... Καθόλου άσχημα... Προσωπικά, τον είχα δει μόνο σε ένα φιλικό όπου μου άρεσε πολύ.

Παλτό νούμερο δύο, Αλέκος Τάτσης. Βαρύ στράικερ από την Προοδευτική, χάθηκε στα μπαρ του Κορυδαλλού και μετά από ένα πέρασμα του από τα Γιάννενα, παράτησε το σπορ και έγινε προπονητής σε ομάδες τοπικού πρωταθλήματος. Ενώ είχε τα σωματικά προσόντα, αδίκησε τον εαυτό του και χάθηκε σαν πολλούς ακόμη. Προσωπικά τον θυμάμαι από την Προοδευτική και ειλικρινά στεναχωρήθηκα που δεν προχώρησε. Το γκολ του στην Αγγλία μου έχει μείνει...

Παλτό νούμερο τρία, Γκάμπριελ Άλβες. Ο Ουρουγουανός έρχεται κατόπιν εισήγησης του Λοσάντα και ο Κόκκαλης πληρώνει το 2000 1,2 δις δραχμές για να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα. Ξεκινάει καλά αλλά τον παίρνει η κάτω βόλτα με το φαγητό και τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του από ένα άλλο παλτό, τον Ζίζι Ρόμπερτς! Πάντως για τον Άλβες, πολλοί ήταν αυτοί που άρχισαν να τον κράζουν από την πρώτη του μόλις σαιζόν στο λιμάνι.

Τελευταίο παλτό για σήμερα, ένας παίκτης που έφυγε σαν αποτυχημένη μεταγραφή παρότι ήταν και παραήταν πετυχημένη. Αντρέι Γιουσκόβιακ. Ο Πολωνός στράικερ ήταν καταλύτης στον Ολυμπιακό, ήρθε σε δύσκολη περίοδο για την ομάδα και στη μία του σαιζόν στο λιμάνι(95-96) πέτυχε 15 γκολ σε 31 αγώνες. Καθόλου άσχημο νούμερο, αν σκεφτούμε την ομάδα εκείνης της περιόδου. Ο Γιουσκόβιακ παρότι αγαπήθηκε από τον κόσμο, αποχώρησε κατόπιν εντολής του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου