Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τα περίεργα του ελληνικού αθλητισμού

Εδώ θα μου πείτε, τα πολιτικά δικαστήρια είναι.. όπως είναι... στα αθλητικά δεν θα υπάρχει βλακεία;
Η τιμωρία του μπασκετικού Παναθηναϊκού μειώθηκε σε 1 αγωνιστική (από 2 ) για όσα έγιναν! Καπνογόνα κτλ....
 
Η ΠΑΟΚ τιμωρείται για τα επεισόδια στο Βόλο και όλως τυχαίως εκτίει την ποινή με τον Ολυμπιακό!
Αυτό όμως που επιβεβαιώνει την ελληνική βλακεία είναι η κλίση και πιθανή τιμωρία της ΑΕΚ για επεισόδια που εδώ και μέρες όλοι ψάχνουν να βρουν που έγιναν!
Κανένας δεν έγραψε και δεν κατάλαβε τίποτα! Κι όμως, υπάρχει πιθανότητα τιμωρίας της έδρας...

Καλά καταλάβατε... εάν υπάρξει τιμωρία η ΑΕΚ θα παίξει χωρίς κόσμο κόντρα στον.... Παναθηναϊκό για το Κύπελλο!

Ποιος να ξεχάσει άραγε την περίπτωση της Ξάνθης, που περίμενε απόφαση για κάποια επεισόδια για μήνες και τελικά αυτή βγήκε για τότε που θα επισκεπτόταν τα Πηγάδια ΟΣΦΠ και ΠΑΟ.

Όλα αυτά φυσικά και είναι τυχαία....

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη και απορία λάβαμε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague κλήση προς απολογία για "ευρείας κλίμακας επεισόδια" τα οποία "έλαβαν χώρα" μετά τη λήξη του αγώνα με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ της (22/01/2011). Όπως πληροφορηθήκαμε, η κλήση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα πειθαρχικής δίωξης που ασκήθηκε από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα κ. Εμ. Αντωνακάκη.

Η συγκεκριμένη δίωξη πρέπει να είναι η πρώτη στην ιστορία του πρωταθλήματος που ασκείται για περιστατικά που δεν αντιλήφθηκε κανένας!

Εγκαλούμαστε για δήθεν συμπλοκή που φέρεται ότι έλαβε χώρα μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ διακοσίων φιλάθλων μας, οι οποίοι φέρονται να επιτέθηκαν απρόκλητα στις αστυνομικές δυνάμεις έξω από τη θύρα 33, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών.

Από την πλευρά μας διαψεύδουμε κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι συνέβη το παραμικρό γεγονός από όσα αναφέρονται. Τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν υπέπεσαν στην αντίληψη κανενός: ούτε του παρατηρητή του αγώνα ούτε των φιλάθλων (των οποίων η αποχώρηση διεξήχθη απρόσκοπτα), ούτε ημών ούτε των παραγόντων του Ολυμπιακού Βόλου, και ούτε –πολύ περισσότερο– του Τύπου, γραπτού και ηλεκτρονικού, που βρισκόταν στο γήπεδο. Κατά πάσα πιθανότητα δεν πρέπει να υπέπεσαν στην αντίληψη ούτε όσων υποτίθεται ότι συμμετείχαν σε αυτά!

Μας προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση πώς είναι δυνατόν να καταγράφεται στην έκθεση της Αστυνομίας με τόσο μελανά χρώματα ένα συμβάν που δεν καταγράφεται πουθενά και από κανέναν και που δεν βρέθηκε ένας (1) αξιωματούχος του αγώνα, ή ένα (1) Μέσο και ένας (1) δημοσιογράφος να το αναφέρει.

Ακόμα περισσότερο μας προκαλεί ιδιαίτερη κατάπληξη πώς είναι δυνατόν να διαμορφώνεται εις βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ένα τέτοιο κλίμα παραμονές του προημιτελικού αγώνα Κυπέλλου, που αφήνει στην κοινή γνώμη και στον φίλαθλο κόσμο ένα άρωμα συμψηφισμού.

Έχουμε εμπιστοσύνη στα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα και πιστεύουμε ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες θα καταρρεύσουν. Καλό θα ήταν πάντως όσοι –και εάν– μηχανεύονται τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις που ανήκουν σε άλλες εποχές να τις ξεχάσουν. Από πλευράς μας δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΑΕΚ και θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο σε κάθε μορφή αυθαιρεσίας, από όπου και αν προέρχεται».

Το διαβάσαμε στο: http://mpalakia.blogspot.com/2011/01/blog-post_920.html#ixzz1CA49TDmC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου