Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Τσοπάνηδες που θέλουν να γίνουν ινστρούκτορες

Έχω αρχίσει τελευταία να πιστεύω πως οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού είναι όλοι κομουνιστές. Όχι δεν έτυχε να δω τα ονόματά τους στο ψηφοδέλτιο της "Μαχόμενης Δημοσιογραφίας" στις τελευταίες εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Ούτε να γνωρίζω επί προσωπικών τις απόψεις τους για τα πολιτικά. Είναι εκνευριστικό, όμως, ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να ποδηγετήσουν το αναγνωστικό τους κοινό.

Ιδιαίτερα οι γαυροφυλλάδες (σόρρυ συνάδελφοι, αλλά το 90% των εντύπων στην χώρα φυλλάδες έχουν καταντήσει, δεν είναι μόνο των Ολυμπιακών) το έχουν παρακάνει στην προσπάθειά τους να μιμηθούν τις τεχνικές προπαγάνδας του Ριζοσπάστη και πλέον μπροστά τους η Πράβδα στα καλά της μοιάζει με σχολικό εφημεριδάκι.

Αφορμή για να κάνω αυτές τις παρατηρήσεις σήμερα είναι η ψευδέστατη αναφορά της συνάντησης του Κόντη με τον Πατέρα. Εδώ βλέπουμε δημοσιογράφους αντί να ασκούν δημοσιογραφία, έστω και με ξεκάθαρη ιδεολογική απόληξη, να παραπληροφορούν και να στοχοποιούν πρόσωπα με τεχνικές παραπολιτικών τακτικών και λογικών. Βρώμικος πόλεμος δηλαδή.

Το παραπάνω περιστατικό, όπως προείπα, είναι η αφορμή. Όμως παρακολουθώ χρόνια τώρα τον Τύπο για να μπορώ να διακρίνω τα παιχνίδια που παίζονται. Και γνωρίζω και τον μηχανισμό πως λειτουργεί από μέσα. Οκ, είπαμε να πουλήσεις δυο τρεις μέρες πριν το παιχνίδι με την τάδε ομάδα στον τάδε παίκτη της ότι τον θέλεις για μεταγραφή, μπας και του κόψεις τα πόδια. Να φωνάξεις για τη διαιτησίας λες και είσαι τυφλός και δεν βλέπεις τα του οίκου σου.

Αλλά εκεί που παραπάει με τις εφημερίδες του Ολυμπιακού είναι η παρεμβατικότητα που σου βγάζουν ότι έχουν, απλώς και μόνο γιατί γνωρίζουν πως γίνονται πιστευτές στο αναγνωστικό τους κοινό.

Δυστυχώς straight as fact Βάζελοι, ΑΕΚτζήδες, ΠΑΟΚτζήδες και Αρειανοί τα δικά τους έντυπα τα έχουν απαξιώσει. Ξέρεις πχ και λες Ντέρμπι του Γκότζου, Πράσινη του Δημητράκη του Γιαννακόπουλου κλπ κλπ κλπ. Τις διαβάζουν και αναλόγως του εκδότη ψάχνουν τις θέσεις τους.

Όμως στον Ολυμπιακό υπάρχει μόνο μια ισχυρή προσωπικότητα (βλέπε Μαρινάκης) οι διαχωρισμοί αυτοί είναι άχρηστοι. Έτσι κανείς δεν ψάχνει ποια φωνή κρύβεται πίσω από του Πίκουλα στον Γαύρο ή του Θέμου. Και οι Γαύροι, δυστυχώς της έχουν αναγάγει σε ευαγγέλια.

Γι' αυτό φίλοι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού. Έλεος, μην τους ταΐζετε άλλο κουτόχορτο. Ας κάνουμε λίγο την υπέρβαση. Θα κάνει καλό σε όλους.

Υ.Γ. Εξαιρώ από την παραπάνω κατηγορία των γαυροφυλλάδων το Φως, που πάντοτε το σεβόμουν και όχι άδικα πιστεύω.

Ο ΑΡΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου