Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ο Φερέιρα συνεχίζει;

Αν κάτι με εκνευρίζει είναι όταν πάει κάποιος να σε στραβώσει. Ο Ζεσουάδλο Φερέιρα με τη λογική και τις δηλώσεις του από τότε που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα αυτό προσπαθεί να κάνει. Ποιος μπορεί να τον αδικήσει όμως; Θα του είπε το φιλαράκι του ο Κάρλος Φρέιρας, "Ζέσου, έλα εδώ. Αυτοί δεν ξέρουν από μπάλα. Αν δεις σε τι επίπεδο είναι θα γελάς και θα κλαις".

Δυστυχώς για τον Ζεσουάλδο, όμως, και τον Φρέιτας μπορεί το 95% των Ελλήνων να μην ξέρει μπάλα, ξέρει όμως στο 100% πότε ο άλλος τα έχει κάνει σκατά και πάει να τα κουκουλώσει. Τι πήγε, λοιπόν, να μας πει χθες ο Πορτογάλος; Πως η διαιτησία φταίει για τον αποκλεισμό του από την ΑΕΚ.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ο Παππάς ως κλασικός Έλληνας διαιτητής έπαιξε μέχρι το 3-1 φουλ Παναθηναϊκό και μετά φουλ ΑΕΚ. Έτσι έχουν μάθει δυστυχώς οι ρέφερι στη χώρα μας πως είναι το 50-50. Έχοντας αντιληφθεί πως έπρεπε να αποβάλλει τον Βύντρα νωρίτερα, τον πέταξε εκτός με μια αστεία κάρτα για καθυστέρηση και θα κρατούσε το χρονόμετρο μέχρι να βάλει γκολ οι ΑΕΚ.

Ας με συγχωρέσουν τώρα οι φίλοι μου οι Ενωσίτες που θα τους πω ότι τα 30 αυτά δευτερόλεπτα είναι κατάφωρη αδικία για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Όσοι λένε "σιγά μωρές που γκρινιάζουν επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν μισό λεπτό παραπάνω" απλώς θα πρέπει να μην έχουν δει μπάλα στη ζωή τους, Κατ' αρχάς τα επτά λεπτά ήταν εξ αρχής υπερβολικά. Κατά δεύτερον σε τριάντα δεύτερα προλαβαίνει ένας να κάνει το γέμισμα, ένας άλλος μια στραβοκλωτσιά και η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα.

Αν είχε συμβεί το παραπάνω σενάριο, ο Ζεσουάλδο ίσως είχε δικαίωμα να διαμαρτύρεται. Το χάνει, όμως, για τον τρόπο με τον οποίο μπήκε το γκολ. Τον Πορτογάλο δεν τον πήρε ο Παναθηναϊκός για να φωνάζει για τις διαιτητικές αδικίες εις βάρος της ομάδας, αλλά για να φτιάξει την ομάδα έτσι που δεν θα μπορεί κάποιος να την αδικήσει. Ενώ, λοιπόν, τακτικά έχει βελτιώσει το τριφύλλι 100% από τότε που ανέλαβε από τον μη-προπονητή Νιόπλια (κάτι απολύτως φυσιολογικό), με τις επιλογές του δείχνει πως συνεχίζει να μην έχει καταλάβει το που ήρθε και τι παίζεται.

Πήγε στον πρώτο προημιτελικό και τα έκανε όλα πουτάνα. Νόμιζε πως το Κύπελλο προφανώς θα μπορούσε να το πετάξει ο Παναθηναϊκός σαν να ήταν Πόρτο. Αμφιβάλω αν ρώτησε να μάθει πόσους τίτλους έχει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Όταν κατάλαβε τι έγινε, έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Δεδομένο είναι πως στον επαναληπτικό έστησε σωστά την ομάδα του και στα 10/11 των θέσεων έκανε τις σωστές επιλογές. Είναι δεδομένο επίσης πως αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε με το καλύτερό του υλικό και με πάθος θα έκανε την ανατροπή κόντρα σε αυτή (όπως την έχουν καταντήσει κάποιο εγκληματίες δηλαδή) ΑΕΚ.

Αλλά όταν ακόμα και σε αυτό το σημείο θεωρείς πως τα ξέρεις όλα και πως μπορείς όλους να τους στραβώσεις, είναι δεδομένο πως θα κάνεις και κάτι πέρα από τα προβλεπόμενα, ώστε μετά όταν έρθει η επιτυχία να την βγεις πάνω απ' όλους. Απαντώντας στην κριτική που του είχε γίνει μετά τον πρώτο προημιτελικό είχε δηλώσει πως δεν φταίνε οι αλλαγές που είχε κάνει για το αποτέλεσμα της ήττας, γιατί πχ ο Καρνέζης δεν έφταιγε για κανέναν από τα δυο γκολ που έφαγε. Έβαλε επομένως τον Καρνέζη και στο δεύτερο ματς γιατί ήλπιζε ότι θα μπορούσε να πει μετά "Να είδατε. Δεν έφταιγαν οι αλλαγές που είχα κάνει, αλλά η τύχη της ΑΕΚ. Ακούστε την τώρα". Η επιλογή, όμως, του 26χρονου τερματοφύλακα τον κρέμασε.

Συμπερασματικά. Φταίει ο Καρνέζης; Προφανώς και όχι. Είναι κακός προπονητής ο Ζεσουάλδο; Από άποψη τακτικής, προπόνησης, γνώσεων κλπ δεν νομίζω. Είναι όμως καλός για τον Παναθηναϊκό ή για οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην οποία θα πάει χωρίς να έχει κάποιο κέλυφος προστασίας; Τα αποτελέσματα λένε όχι. Εκτός και αν κάποιος νομίζει πως είναι λογικό ο προπονητής σε προημιτελικό ντέρμπι για την ομάδα να βάζει τον δεύτερο τερματοφύλακα του που δεν έχει ούτε ματς τα τελευταία χρόνια.

Υ.Γ. Αλήθεια, τι στοίχημα βάζετε πως δεν ήξερε καν ούτε πόσα επίσημα παιχνίδια είχε ο Καρνέζης την τελευταία διετία.

Ο ΑΡΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου