Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Μετεξεταστέος ο Σίλβα

Με το πρωτάθλημα κλειδωμένο, την Ευρώπη καπαρωμένη και το επίπεδο των άλλων να είναι υπό το μηδέν, ο Πορτογάλος μάλλον θα μείνει μετεξεταστέος στην ενότητα του ροτέισον.

Αρχικά, πρέπει να ξεκινήσω με την διαπίστωση πως εμείς οι Ολυμπιακοί γκρινιάζουμε γενικά για θέματα όταν ουσιαστικά δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα. Σε αυτή τη βάση δε γίνεται να μείνει ασχολίαστη αυτή η εμμονή του Σίλβα με ένα συγκεκριμένο κορμό παικτών ανεξάρτητα ποιον έχει απέναντι του.

Ο Σίλβα έχει μια αγαπημένη ομάδα και δύσκολα την αλλάζει και αυτό το επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο. Πάρντο και Σεμπά δε βγαίνουν ούτε στα εύκολα ματς για παράδειγμα την ώρα που σαπίζουν στον πάγκο οι Γιαννιώτας και Κολοβός. Δεν αντιλέγω να είναι οι πιο πάνω βασικές επιλογές αλλά δε γίνεται να μην μπορείς να νικήσεις τον Παναιτωλικό χωρίς τον Σεμπά. Δε γίνεται να παίζουν ασταμάτητα οι Κασάμι και Μιλιβόγιεβιτς σε ματς που δεν έχουν απολύτως καμία χρησιμότητα. Βάλε τον Ζντιέλαρ, βάλε τον Τζανδάρη.

Η εμμονή του Πορτογάλου καίει όλους τους παίκτες. Οι μεν που αγωνίζονται σέρνονται και δεν είναι καθόλου φρέσκοι, ενώ οι υπόλοιποι έχουν χάσει πέρα για πέρα την όρεξη τους. Να παίξει ο Ιντέγε με την Μπάγερν να το καταλάβω... Να παίζει και με την Καλλονή και ο Φινμπόγκασον ή ο Πουλίδο να είναι στην εξέδρα, αυτό πάλι δεν μπορώ να το διανοηθώ.

Η άμυνα μπάζει νερά και ο Μαζουακού δεν βγαίνει ούτε στα οικογενειακά διπλά. Ένας Μαζουακού που είναι μακράν το πιο ξενερωμένο μπακ που έχει αγωνιστεί ποτέ στην Σούπερ Λιγκ. Εμ όταν σε αφήνουν να πιστεύεις πως είσαι ο νέος Ρομπέρτο Κάρλος κάπου εκεί το χάνεις το παιχνίδι.

Ο Γούτας από την άλλη έφυγε πάλι για την Ξάνθη. Σε μια άμυνα που ξαναλέμε ότι μπάζει και αν δεν υπήρχε ο Ρομπέρτο, θα είχαμε φάει περισσότερα. Ο μικρός λοιπόν έφυγε ατσαλάκωτος, χωρίς να παίξει λεπτό. Στη Ριζούπολη για παράδειγμα θα ήταν έγκλημα αν τον ξεκινούσε...

Ένας γύρος έμεινε και μακάρι να πάρουν ευκαιρίες και οι υπόλοιποι. Δε παίζουμε άλλωστε και την μπαλάρα του αιώνα για να μην αλλάζει αυτή η έρημη η ενδεκάδα.

Υ.Γ Συμφωνώ με την καψούρα του Γιαννιώτα να μείνει στον Ολυμπιακό. Προσωπικά τον προτιμώ από αρκετούς άλλους από ποδοσφαιρικής άποψης. Ας πάρει τις ευκαιρίες του και αν δεν σηκώσει την φανέλα ας φύγει. Στο δίτερμα δε βγαίνει άκρη...Και μην ξεχνάτε πως ο Μαρινάκης πλήρωσε 500 χιλιάρικα για αυτόν στην Φορτούνα το καλοκαίρι...