Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Βγήκαν συμπεράσματα...


Με λίγο πιο καθαρό μυαλό και με αρκετά ριπλέι σε μερικές φάσεις, κατέληξα σε αρκετά συμπεράσματα από το χτεσινό ματς του Ολυμπιακού με την Ρόμα. Ας τα δούμε όμως ένα-ένα...

1. Αριέλ Ιμπαγάσα... Θύμισε παλιό καλό δεκάρι... Έναν Καραπιάλη, έναν Ζάχοβιτς(σε ταλέντο), έναν Ζέτεμπεργκ... Κρατούσε τη μπάλα, σούταρε, έβγαζε ασίστ και γενικότερα έδειξε στοιχεία που έλειπαν από το παιχνίδι των "ερυθρόλευκων". Αν μη τι άλλο, δικαιώνει όσους πίστευαν πως ακόμη και σε τέτοια ηλικία μπορεί να κάνει παπάδες στο γήπεδο.

2. Φετφαζίδης και Σοϊλέδης... Ο πρώτος είναι το παιδί-θαύμα. Εξαιρετικά μικρόσωμος αλλά μπορεί να σε ντριμπλάρει μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο. Έχει τις δυνατότητες και αξίζει μια θέση στον νέο Ολυμπιακό. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Σοϊλέδη, ο οποίος πρέπει να πάρει ευκαιρίες αν και η θέση που αγωνίζεται έχει καπαρωθεί από τον Ριέρα και τον Μιραλάς. Ίσως ο δανεισμός σε μια ομάδα που θα τον χρησιμοποιούσε θα του έκανε πολύ καλό.

3. Ντιόγκο... Μην ακούτε παραμύθια... Μην πιστεύετε σε δράκους... Έδειξε φιλότιμο ο Βραζιλιάνος, προσπάθησε αλλά μέχρι εκεί... Δεν μπορεί και όσο πιο γρήγορα χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών τόσο το καλύτερο.

4. Ζαϊρί... Ίσως ο άνθρωπος που άκουσε τα περισσότερα εδώ και αρκετό καιρό. Το παρακάνει με την ντρίμπλα αλλά αυτοί οι παίκτες γεννιούνται με αυτό και δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε να μπουν σε καλούπια... Αλλά αυτή είναι και η μαγεία του ποδοσφαίρου...

5. Γιάννης Παπαδόπουλος: Δεν εντυπωσίασε ο νεαρός μέσος αλλά έδειξε πάθος και αποφασιστικότητα. Έχει τα φόντα για να πετύχει στον Ολυμπιακό και αν βρεθεί ο άνθρωπος που θα τον πιστέψει και θα τον ξεκλειδώσει, τότε η ομάδα του Πειραιά θα σταματήσει να ψάχνει για αμυντικό χαφ. Είναι μεγάλο ταλέντο και είναι κρίμα να ακούς για Τζιόληδες κτλ...

6. Βαλβέρδε...
Το έχει ο Ισπανός με τις πεντάρες... Μπενφίκα, Χέρτα και τώρα Ρόμα... Αν μη τι άλλο οι παίκτες έδειξαν πως τον στηρίζουν και με την απόδοση τους, του έστειλαν το μήνυμα πως θα κάνουν τα πάντα για αυτόν. Ο Βάσκος ξέρει να διαχειριστεί την κατάσταση και πλέον αυτός έχει το καρπούζι, αυτός και το μαχαίρι... Και για αυτό θα κριθεί κιόλας...

Δάσκαλος του "killer" ο Κατσουράνης


Άρχισε σιγά σιγά η προσπάθεια του Νίκου Νιόπλια να πλαισιώσει τον Μπουμσόνγκ με έναν αμυντικό με περισσότερες ηγετικές ικανότητες. Απλά γιατί το hummer, είτε ο killer που αποκτήθηκε θέλει εκπαίδευση στις ηγετικές ικανότητες.

Η γνώμη μου για τον Γάλλο σέντερ μπακ είναι εξαιρετικά απλή. Καλός στο ψηλό παιχνίδι, άριστος στόπερ αλλά μόνο για δεύτερος στην άμυνα. Ο στυλοβάτης πρέπει να είναι άλλος για να τον κατευθύνει... Στη Λυών με τον Κρις δίπλα του δούλευε υποδειγματικά και όλα κυλούσαν ρολόι... Στη Νιούκαστλ από την άλλη, ήταν ο ηγέτης στην άμυνα και στην Αγγλία έχουν να θυμούνται ένα ξεκαρδιστικό δίδυμο με τον Μπραμπλ.

Οι ψίθυροι ολοένα και πληθύνονται και ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να πράξει αυτό που ακούγεται εδώ και καιρό. Ποιο; Να γυρίσει στην άμυνα ο Κατσουράνης και να παίξει παρτενέρ του ο Γάλλος... Οι Καντέ και Σαριέγκι δεν μπορούν να ηγηθούν στην άμυνα αλλά δεν μπορούν ούτε να καθοδηγηθούν από τον Γάλλο μπακ αφού στον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων φαίνεται πως έχει πρόβλημα.

Ο Έλληνας μέσος είχε ακουστεί και πέρυσι πως θα γυρνούσε στα μετόπισθεν αλλά τώρα μαζί με τον Μπουμσόνγκ μπορεί να συνθέσει ένα πραγματικά εξαιρετικό δίδυμο. Όσο για τον Βύντρα, αυτός μάλλον θα παλεύει με τους Μαρίνο και Σεϊταρίδη για μια θέση στο δεξί άκρο της οπισθοφυλακής...

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Άρχισαν τα όργανα στην ΑΕΚ...


Μέσα Αυγούστου δεν έφτασαν; Ε είναι λογικό να ξεκινήσει να καταστρέφει η ΑΕΚ, όλο το σχεδιασμό της για τη νέα σαιζόν...

Την αρχή φαίνεται πως κάνει ο Μαϊστόροβιτς, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Ένωση και πλέον η ΑΕΚ ψάχνει έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό για την σαιζόν που έρχεται. Ήταν κοινό μυστικό πως ο Δικέφαλος ήθελε να ξεφορτωθεί το βαρύ συμβόλαιο του υψηλόσωμου οπισθοφύλακα αλλά άπαντες ήλπιζαν πως αφού δεν παραχωρήθηκε νωρίς, θα έμενε στην ομάδα μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Πλέον, όπως και στη περίπτωση του Κυργιάκου, η θέση θα μείνει κενή ή θα καλυφθεί με προσθήκη τύπου Γιάχιτς αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Τώρα, ο κόσμος της ΑΕΚ ελπίζει και προσεύχεται να μη συμβεί το ίδιο και με τους Μπλάνκο και Σκόκο, οι οποίοι και αυτοί έχουν ανοιχτά θέματα με τη διοίκηση της ομάδας.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Πληρώνει τα σπασμένα ο Ματ


Ο Άγγλος στράικερ του Ολυμπιακού φαίνεται πως θα πληρώσει το μάρμαρο της ξεροκεφαλιάς ορισμένων στο σύλλογο και θα κουνήσει σύντομα μαντήλι για άλλες πολιτείες.

Ο Βαλβέρδε δε φαίνεται να εκτιμά τον Ματ Ντάρμπισιρ, παρότι ο Άγγλος του πήρε το Κύπελλο Ελλάδας στον συγκλονιστικό τελικό με την ΑΕΚ. Ο Ισπανός τεχνικός δείχνει να προτιμά τον Ντιόγκο, ο οποίος δεν μπορεί να κουνήσει τα πόδια του και διώχνει τον Ματ, απλά και μόνο για να ικανοποιήσει τα θέλω του.

Ωραία, τον πρώτο λόγο τον έχει ο προπονητής. Ωραία, αυτός έχει το καρπούζι, αυτός και το μαχαίρι. Αλλά το να έχει τρεις επιθετικούς και να διώχνεις τον πιο ετοιμοπόλεμο; Δεν έχει λογική... Ο Ντιόγο βαραίνει, ο Μήτρογλου έχει ξεχάσει σπίτι... τα πιστόλια του και αποχαιρετά την ομάδα ένας φορ που αν μη τι άλλο έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά ουκ ολίγες φορές.

Ο τρόπος που γράφω το κείμενο είναι λίγο... καυστικός αλλά κάποιες φορές τα πράγματα είναι τόσο εμφανή και δεν τα βλέπουν όσοι πρέπει να τα δουν...

Ακόμη παίζει μπάλα;


Στα χνάρια του Ρομάριο φαίνεται πως κινείται ο 38χρονος πλέον Ριβάλντο, ο οποίος αναζητεί νέο σταθμό για να συνεχίσει τη καριέρα του.

Ο "Ρίμπο" μετά τη φυγή του από την ΑΕΚ για το μαγευτικό Ουζμπεκιστάν, αποφάσισε να μην κρεμάσει τα παπούτσια του και πλέον περιμένει τη νέα πρόκληση στην καριέρα του. Όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα, η Μαγιόρκα επιθυμεί να τον κάνει δικό της αλλά το κασέ του Βραζιλιάνου, το οποίο ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ, κάνει δύσκολες τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από την πλευρά μου, θεωρώ πως είναι κρίμα για έναν τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή να μην ξέρει πότε πρέπει να σταματήσει τη καριέρα του. Πρέπει να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά και αφήνοντας τον κόσμο με τη γλυκιά ανάμνηση των ποδοσφαιρικών σου κατορθωμάτων.

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Λεφτά θέλει η Λίβερπουλ...


Ακούς εκεί... Ο Νίκος Νιόπλιας επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Ούγγρου στράικερ της Λίβερπουλ, Κρίστιαν Νέμεθ, όμως στην υπόθεση υπάρχει ένα αγκάθι.

Οι Άγγλοι μετά το δανεισμό του νεαρού φορ στην AEK, φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ανάλογη κίνηση για τη νέα χρονιά. Ο Ν' Γκογκ δείχνει πιο έτοιμος για την πρώτη ομάδα των "Κόκκινων" και ο Ούγγρος αναμένεται να κουνήσει σύντομα μαντήλι, αρκεί βέβαια να βρεθεί η κατάλληλη πρόταση.

Η Λίβερπουλ ζητά δύο εκατομμύρια ευρώ για τον πρώην επιθετικό της Ένωσης, την ώρα που οι "πράσινοι" δεν θέλουν να δαπανήσουν ένα τέτοιο ποσό για να τον πάρουν στην Παιανία. Πιο συγκεκριμένα, ο Νιόπλιας έχει ζητήσει τον παίκτη αλλά στο "τριφύλλι" θέλουν τον ποδοσφαιριστή ως δανεικό και όχι με κανονική μεταγραφή.

Πάντως, κάτι μου λέει πως ο Φρέιτας μάλλον δουλεύει για αλλού... Καρφάκι δεν του καίγεται του Πορτογάλου για τον Νέμεθ και έχει κινήσει για την απόκτηση του Μούσα Μααζού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Νιγηριανός αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός στη Μονακό και σε 22 αγώνες, σκόραρε οκτώ φορές.

Πίσω από τις λέξεις...


Ο Ζήσης Βρύζας έβαλε τέλος στη θητεία του στον ΠΑΟΚ και με τις δηλώσεις του, φρόντισε να ευχαριστήσει όλους όσους τον στήριξαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Αποφασίσαμε από κοινού με τον Πρόεδρο να μη συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Ως μέλος αυτής της προσπάθειας, από διάφορες μάλιστα θέσεις (Ποδοσφαιριστής, Τεχνικός Διευθυντής, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος) πιστεύω ότι υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια, πάθος και υπευθυνότητα τον Σύλλογο.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ακόμη κι όταν διαφωνήσαμε, προσπαθήσαμε να συνθέσουμε τις διαφωνίες μας για το καλό του ΠΑΟΚ. Αισθάνομαι ότι ένας κύκλος έκλεισε κι ότι θα ήταν καλύτερο για την ομάδα να μη συνεχιστεί η συνεργασία μας. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο, Θόδωρο Ζαγοράκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου».

Τι εννοούσε στην πραγματικότητα:

Ο Ζήσης Βρύζας πιστώθηκε την λάθος επιλογή του Μάριο Μπερέτα αλλά και τον αποκλεισμό της ομάδας από τον Άγιαξ. Η πρόσληψη του Ιταλού τεχνικού δεν άρεσε στον Ζαγοράκη και με τον τρόπο που τον απέλυσε, έδειχνε ποιος θα είναι ο επόμενος. Ακολούθησε ο αποκλεισμός από τους Ολλανδούς, γεγονός που στοίχισε οικονομικά στον Δικέφαλο. Κάπου εκεί ράγισε το γυαλί και ο πρώην άσσος του ΠΑΟΚ θεωρούνταν ξένο σώμα... Ήρθε και η πρόταση από τον Σάντος να αναλάβει πόστο στην Εθνική ομάδα και το θέμα έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες...

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Δεν υπάρχουν όσα γίνονται στον Ηρακλή!


Δεν πάνε καλά στον Ηρακλή... Αν ισχύουν τα όσα καταγγέλλει ο πρώην τεχνικός του "Γηραιού", Γιόζεφ Μπουμπένκο, τότε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τα πράγματα είναι άκρως εξευτελιστικά...

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γιόζεφ Μπουμπένκο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Φεύγοντας θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο του Ηρακλή για τους πραγματικούς λόγους που επέφεραν την λύση της συνεργασίας μου με την ομάδα. Ήρθα για τρίτη φορά στον Ηρακλή, παρότι είχα μεγαλύτερες προσφορές από άλλες ομάδες. Ήρθα γιατί αυτό που έβλεπα καθημερινά από το ίντερνετ, κατά την περίοδο της αδειοδότησης, από τον κόσμο του Ηρακλή, με συγκίνησε αφάνταστα. Ο Ηρακλής έχει ανεπανάληπτο λαό, μοναδικό, που όμοιός του δεν υπάρχει στον κόσμο.

Δυστυχώς, όμως, αυτό που πανάξια κέρδισε ο κόσμος του Ηρακλή στους δρόμους, κάποιος δεν το σεβάστηκε. Και αναφέρομαι στον σημερινό πρόεδρο κ. Γιάννη Τάκη. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος από την πρώτη μου μέρα μέσα στην ομάδα με πολέμησε αφάνταστα χωρίς αφορμή και λόγο. Μου παρουσίαζε κάθε μέρα παίκτες, π.χ. Ζαβαρίζε, Ρομέρο, Κροϊτόρου, και άλλους που δεν ταίριαζαν με την αγωνιστική φιλοσοφία και τους φετινούς στόχους της ομάδας.

Κανόνισε μόνος του το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στην Ιταλία, με αποτέλεσμα φτάνοντας η ομάδα εκεί να βρει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που μας παρουσίαζε. Βρήκαμε ένα κάκιστο ξενοδοχείο στο οποίο οι παίκτες εξ αρχής αρνήθηκαν να μπουν. Οι μισοί έτρωγαν πρωϊνό και οι άλλοι μισοί περίμεναν μισή ώρα για να πάρουν σειρά να φάνε. Αναγκαζόμασταν καθημερινά να πηγαίνουμε επί 80 λεπτά διαδρομής για να προπονηθούμε και αυτό γίνονταν δυο φορές ημερησίως με αποτέλεσμα να είναι η αποστολή επί τρίωρο την ημέρα στο λεωφορείο για να κάνουμε προπόνηση και να μην υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και ξεκούρασης για τους παίκτες. Μας είχε πει ότι υπήρχαν πέντε κλεισμένα φιλικά παιχνίδια με ομάδες της Α και Β΄ κατηγορίας Ιταλίας, που τα περισσότερα από αυτά ποτέ δεν έγιναν.

Αυτά και πολλά άλλα ευτράπελα που συνέβαιναν καθημερινά προκαλούσαν εκνευρισμό στους παίκτες δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα στην ομάδα. Ο δε πρόεδρος, που ήταν απών ενώ θα όφειλε να είναι εκεί για να προστατεύσει την ομάδα, ήρθε την τελευταία μέρα της προετοιμασίας στην Ιταλία και μου είπε κουβέντες που με μείωναν σαν άνθρωπο και εξευτέλιζαν την προσωπικότητά μου. Μου είπε κουβέντες που δυστυχώς μερικές από αυτές δεν μπορώ να τις πω δημόσια γιατί θα κάνουν τεράστιο κακό στον Ηρακλή.

Στο τέλος της συζήτησής μας, μου είπε επί λέξει: "παραιτείσαι". Εγώ δεν παραιτήθηκα ποτέ. Δηλαδή με απέλυσε ο κ. Γιάννης Τάκης και μια μικρή μερίδα δημοσιογράφων που έπαιξαν ένα βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες μου και προ πάντων στις πλάτες του Ηρακλή. Ούτε μια φορά δεν με προστάτευσε ο κ. πρόεδρος από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, στην οποία πρόθυμα δημοσίευσαν την παραίτησά μου, χωρίς να υπάρχει δική μου συμφωνία στην παραίτηση. Λένε ότι η ομάδα δεν είχε φυσική κατάσταση. Καλώ όποιον θέλει να ζητήσει τα εργομετρικά των παικτών και να τα συγκρίνει με τα αντίστοιχα των άλλων ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Πίστευα και πιστεύω ότι η ομάδα με το υλικό που έχει φέτος (αν και είναι μια καινούργια ομάδα) και με την πρωτοφανή συσπείρωση του κόσμου θα τερμάτιζε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Κάποιος όμως δεν το ήθελε.

Σε αντίθεση με τον κ. Τάκη θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ. Δημήτρη Δημητρίου και Αλέξη Κεσσόπουλο και όλο το εργασιακό προσωπικό των γραφείων της ΠΑΕ. Οι κ. Δημητρίου και Κεσσόπουλος με στήριξαν από την πρώτη στιγμή και με βοήθησαν στο έργο μου. Είναι δύο άνθρωποι που πραγματικά πονάνε την ομάδα και αγωνίζονται γι΄αυτήν. Ευχαριστώ επίσης τους ποδοσφαιριστές για την επαγγελματική τους συμπεριφορά που την έδειξαν σε όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας, όπως και τους μασέρ, τους φυσιοθεραπευτές, τους γιατρούς και τους τρεις προπονητές συνεργάτες μου. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον τεράστιο λαό του Ηρακλή για την βοήθεια του προς την ομάδα. Αυτός ο κόσμος έχει "μέταλλο" που τον κάνει να ξεχωρίζει μακράν από τους υπόλοιπους. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου
».

Παρουσιάστηκε και σηκώνει μανίκια...


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρουσιάστηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αφού πήρε το χρίσμα του απόλυτου αφεντικού στην ομάδα, σήκωσε μανίκια και είναι έτοιμος να πιάσει κατευθείαν δουλειά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βάσκος:

Είχα αποφασίσει να μείνω λίγο στο περιθώριο, να κάτσω φέτος στην Ισπανία και να μη δουλέψω. Αλλά ένιωθα υποχρεωμένος στον Ολυμπιακό έτσι όπως μου φέρθηκαν όταν ήμουν εδώ. Δεν μπορούσα να λέω συνέχεια όχι. Ήρθα για να χτίσουμε το νέο Ολυμπιακό.

Πέρσι ήταν 5ος, φέτος έμεινε εκτός Ευρώπης. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδάκι. Ζητώ υπομονή γιατί έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε αυτή τη νέα πρόκληση, γι' αυτό άλλωστε ήρθα. Λόγω προσωπικών προβλημάτων ήταν δύσκολο να έρθω, τώρα είμαι όμως εδώ και ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε δύσκολη στιγμή και γι' αυτό είπα το "ναι" στον κύριο Μαρινάκη στη συνάντηση μας το Σάββατο στη Βαρκελώνη. Δεν αρνήθηκα καμία φορά στον κύριο Μαρινάκη όπως γράφτηκε ότι έκανα την Πέμπτη και την Παρασκευή. Είμαι εδώ, νωρίτερα από ότι θα περίμενε ο κόσμος, αλλά δεν μπορούσα να πω ξανά όχι.

Βλέπω ότι λείπει η αυτοπεποίθηση και από τους παίκτες και από τον κόσμο. Πρέπει οι φίλαθλοι να μας βοηθήσουν, είναι μια δύσκολη στιγμή γιατί είμαστε εκτός Ευρώπης. Αλλά ο κόσμος είναι εκρηκτικός και θα είναι δίπλα μας για να μας στηρίξει στη νέα προσπάθεια που θα κάνουμε.

Πάντοτε είχα μια καλή σχέση με την ομάδα. Πριν 1,5 μήνα ένιωθα πως δεν ήταν η στιγμή να έρθω, αντίθετα με τώρα. Ίσως να έχει να κάνει και με τον πρόεδρο. Το έχω πει, το ξαναλέω πως δεν μπορούσα να λέω συνέχεια όχι. Είμαι άνθρωπος της στιγμής και τώρα ένιωσα πως ήρθε η ώρα να γυρίσω.

Μου αρέσει να βάζουμε γκολ, θέλω να παίζουμε γρήγορο παιχνίδια, ελκυστικό παιχνίδια που θα τραβάει τον κόσμο. Μην ξεχνάμε όμως πως ο Ολυμπιακός τερμάτισε 5ος στο πρωτάθλημα και όταν δεν νικάς εκτιμάς πόσο δύσκολο είναι η νίκη. Θέλω την υπομονή σας για να χτίσουμε το νέο Ολυμπιακό όπως είπε και ο πρόεδρος. Στηρίξτε τους παίκτες μας, αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Πρώτο μου μέλημα είναι να γνωρίσω τους παίκτες, να μιλήσω μαζί τους, να τους κάνω να νιώθουν όμορφα που παίζουν ποδόσφαιρο. Το μόνο που μπορώ στο κόσμο του Ολυμπιακού είναι πως θα κάνω τα πάντα για αισθανεί και πάλι υπερήφανος για την ομάδα του."

Σχόλιο:Προσγειωμένος και ήρεμος εμφανίστηκε ο Βάσκος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του. Έδειξε πως δεν τρέφει αυταπάτες για το τωρινό ρόστερ της ομάδας, τόνισε πως δεν έχει μαγικό ραβδάκι(όπως είχα ξαναπεί), ενώ έδωσε υπόσχεση στον κόσμο πως σκοπός είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα. Αν μη τι άλλο αυτό είναι και το ζητούμενο, αφού ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν έχει συνηθίσει να βλέπει την ομάδα να μην παίζει όμορφο ποδόσφαιρο.

Από το κακό στο χειρότερο....


Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για την καριέρα του Εμίλ Μπενζά αφού ο 32χρονος Βέλγος επιθετικός θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο με τη φανέλα της Νέφτσι.

Μάντσεστερ Σίτι, Σάλκε και Αμβούργο ήταν κάποιες από τις ομάδες που αγωνίστηκε ο έμπειρος στράικερ, ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Άγιαξ, λόγω του κολλήματος στην απόκτηση του Ελ Χαμνταουΐ.

Πέρυσι ο Μπενζά αγωνίστηκε στην ελβετική Σιόν και κατάφερε να βρει δίχτυα 21 φορές, πραγματοποιώντας μια άκρως θετική χρονιά. Πλέον, θα αγωνίζεται στην ομάδα του Μπάκου, περιμένοντας να βρεθεί κάποια ομάδα στην Ευρώπη για να του προσφέρει κάποιο συμβόλαιο, το οποίο θα τον ικανοποιεί.

Πάνε Τουρκία οι φίλοι του ΠΑΟΚ!


Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν την ομάδα τους στο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.

Αμφότερες οι ομάδες έχουν τη διάθεση να ανταλλάξουν εισιτήρια για τα δύο ματς και μετά από συνεννόηση των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, όλα δείχνουν πως το θέμα θα κλείσει με αίσιο τέλος.

Οι φίλοι του Δικέφαλου επιθυμούν να μεταβούν στη Κωνσταντινούπολη για να ενισχύσουν την ομάδα τους, παρότι το κλίμα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων είναι τεταμένο λόγω των προκλήσεων των Τούρκων.

Ακόμη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει εκδώσει εισιτήρια για τη «Θύρα 8» του γηπέδου της Τούμπας στο ματς με τους Τούρκους, κάτι που ενισχύει το σενάριο εκατέρωθεν εισιτηρίων.

Δεν φεύγει κανείς...


Κλέιτον, Γκαλίνοβιτς, Μάτζιος και Γκαλίνοβιτς δεν λένε να φύγουν από την Παιανία και στο "τριφύλλι" πονοκεφαλιάζουν αφάνταστα με το συγκεκριμένο αγκάθι.

Ο Βραζιλιάνος ήρθε με δόξα και τιμές από την Λάρισα, ήταν μάλιστα και δώρο του Βγενόπουλου στην ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να προσφέρει το παραμικρό, ενώ σχεδόν σε όλη την "πράσινη" θητεία του, προπονούνταν μόνος...

Ο δεύτερος είδε και τις δύο όψεις του νομίσματος αφού πέρασε και από τη θέση του βασικού αλλά και από την απομόνωση. Τα οικογενειακά προβλήματα του καταρράκωσαν την ψυχολογία και η απόδοση του πήρε την κάτω βόλτα με αποτέλεσμα να μην θέλουν να τον βλέπουν στην Παιανία...

Για τον τρίτο τα πράγματα είναι πιο απλά... Αιώνιο ταλέντο, καλός για μικρότερες ομάδες αλλά όχι για τον Παναθηναϊκό. Ικανός για το πιο δύσκολο αλλά μπορεί να χάσει και το πιο απλό γκολ...

Ο τέταρτος είναι περίπτωση... Δύο εκατομμύρια ευρώ έδωσε το "τριφύλλι" στον ΠΑΟΚ για να πάρει τον πρώην αμυντικό του Πανσερραϊκού. Οι εμφανίσεις του ήταν απογοητευτικές αλλά αξίζει να σημειωθεί πως δεν του δόθηκαν και τρελές ευκαιρίες.

Και οι τέσσερις έχουν από καιρό καταλάβει πως στον Παναθηναϊκό δεν έχουν μέλλον... Αλλά όσο οι "πράσινοι" περιμένουν να βγάλουν λεφτά από τις πωλήσεις τους, τότε θα παραμένουν στα μεγάλα τους συμβόλαια. Τα λεφτά στην αγορά είναι λίγα και είναι δύσκολο να δαπανηθούν για παίκτες που είναι στο ψυγείο για αρκετό καιρό...

Ή αλλάζει τακτική ή... του μένουν στο ράφι...

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Δεν είναι ο Μεσσίας ο Βαλβέρδε...


Γεια σας φίλοι μου! Όσοι με παρακολουθούσατε στο Goal.com θα ξέρετε λίγο πολύ τη γνώμη μου για το "Μυρμήγκι". Όσοι πάλι είστε νέοι στην παρέα μας, καλό θα είναι να μάθετε τους λόγους που εξηγούν τον τίτλο...

Ο Ισπανός είναι αναμφίβολα καλός προπονητής... Έχει επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές, γνωρίζει τα κατατόπια στου Ρέντη και έχει άψογη χημεία με τους φίλους της ομάδας, αφού από τη μία έφυγε ως νικητής, ενώ από την άλλη στη θητεία του στο Λιμάνι ο Ολυμπιακός έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Μπορεί να δώσει πνοή στο νέο όραμα του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά μπορεί να γίνει και η καταστροφή του... Δεν είναι ο Μεσσίας ο Ισπανός και δεν πρέπει να τον βλέπουμε ως κάτι τέτοιο... Θυμηθείτε πως έφυγε από τους "ερυθρόλευκους"... Η διοίκηση τον καλεί να ανανεώσει, αυτός παίζει τα παιχνίδια... κάποιου Ιμπάνιεθ και στο τέλος φεύγει μέσα σε λυγμούς, δηλώνοντας πως είναι Ολυμπιακός.

Νερό στο κρασί του έπρεπε να βάλει τότε και ο Σωκράτης Κόκκαλης και οι δύο άνδρες να συνεχίσουν την συνεργασία τους. Έλα όμως που αμφότεροι έχουν ισχυρή προσωπικότητα... Αμφότεροι είναι περήφανοι και εγωιστές στο φουλ... Πλέον αυτά είναι παλιές ιστορίες...

Το ποτήρι είναι μισοάδειο για κάποιους, ενώ για τους περισσότερους είναι μισογεμάτο... Καλό θα είναι λοιπόν να κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί όπου ακούς πολλά κεράσια... Κάτι ανάλογο συμβαίνει και για τον διαστημικό Παναθηναϊκό αλλά αυτό θα το αναλύσω άλλη στιγμή!