Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Φερέιρα, λάθος επιλογή για τον ΦΕΤΙΝΟ Παναθηναϊκό

Θα είμαι ειλικρινής. Όταν ψαχνόντουσαν για τον αντικαταστάτη του Νιόπλια στον Παναθηναϊκό, στο άκουσμα όλων των υποψηφίων εγώ υπέρ της λύσης Φερέιρα έκλεινα. Τώρα όμως το έχω μετανιώσει.

Όχι, ο Πορτογάλος δεν έκανε κάποιο έγκλημα. Δεν είναι κανένας γυρολόγος των γηπέδων, όπως πχ ο Ζίκο ή ένα δήθεν μηδενικό, όπως ο προκάτοχός του. Σωστός επαγγελματίας είναι, που όταν δουλέψει με την ησυχία του, θα φέρει αποτέλεσμα.

Στον φετινό Παναθηναϊκό, όμως, την πολυτέλεια αυτή δεν την έχει. Ήρθε στο μέσον της σεζόν και επομένως δεν μπορεί να φέρει ευθύνη για το πως χτίστηκε η ομάδα. Όμως φέρνει ευθύνη για τη διαχείριση που της κάνει.

Ναι, μπορεί να είναι παρατημένος στη μοίρα του από τους ανωτέρους του στη διοικητική πυραμίδα του συλλόγου. Απόδειξη το γεγονός πως δεν βρέθηκε κανείς να του πει πως ο Καραγκούνης, αν έπαιζε με την Κοπεγχάγη, θα έφτανε τις 100 συμμετοχές στην Ευρώπη.

Αλλά, θα μπορούσε να καταλάβει πως το Κύπελλο δεν ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να κάνει το ροτέισιον του. Πρακτικά, θα έπρεπε να δει ποιος είναι ο πιο εφικτός στόχος του. Έπρεπε να κοιτάξει με ποιον έπαιζε. Έδειξε, όμως παντελή αδυναμία να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του. Και στον Παναθηναϊκό στο χρονικό σημείο που ήρθε, η κατανόηση της περιρρέουσας κατάστασης έπρεπε να κριθεί ως το νο1 στοιχείο για τη δουλειά που κάνει.

Με λίγα λόγια, έπρεπε να καταλάβει πως ήρθε στο σύλλογο σε μια δύσκολη περίοδο αγωνιστικά, όπου θα έπρεπε να λειτουργήσει υπό πίεση. Έπρεπε να καταλάβει, πως το να πάει για πρωτάθλημα ακόμα και με μεσοβέζικες λύσεις, αρκεί να είναι ανταγωνιστικός, θα ήταν θεμιτό. Δεν δείχνει όμως καμία διάθεση να αλλάξει τη ρώτα του. Και επειδή ο Παναθηναϊκός δεν είναι -και δύσκολα θα γίνει- Πόρτο, ο Φερέιρα μοιάζει μάλλον κακή επιλογή γι' αυτόν.


ΑΡΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου